„Telenovela verii” continuă în fotbalul românesc. Intră în scenă şi UTA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rapid FOTO Sportpictures.eu

Haosul domneşte în fotbalul românesc. Nu se ştie deocamdată câte din cele 20 de echipe care ar trebui să compună singura serie din Liga a II-a vor începe sezonul la 30 iulie, iar în Liga I, care va începe la 22 iulie, nu se ştie încă dacă clubul Rapid va fi sau nu acceptat.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 20 iulie judecarea cererii de suspendare a hotărârii de intrare în faliment a clubului de fotbal Rapid, dictată de Tribunalul Bucureşti în data de 13 iunie. Motivul acestei decizii a fost unul care spune totul despre „profesionalismul” celor care conduc destinele unuia dintre cele mai iubite grupări din istoria fotbalului românesc: avocata clubului Rapid, Gabriela Mina, nu a avut împuternicirea semnată de către lichidatorul judiciar Aurel Brihac, aflat în concediu! Pentru a obţine, totuşi, un nou termen, Gabriela Mina a depus un mandat de reprezentare a companiei Azuga Waters, companie creditoare a clubului şi controlată de acţionarul majoritar Valerii Moraru.

„Azuga Waters îşi însuşeşte cerea de suspendare a hotărârii de faliment, ca şi creditor al societăţii aflate în insolvenţă. Menţionez că interesele creditorului, Azuga Waters, şi ale societăţii debitoare, care este clubul, sunt comune”, afirmat Minea. Astfel, Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, întrunită marţi, a hotărât de asemenea să amâne decizia de acceptare sau nu a echipei giuleştene în Liga I. „Din păcate ne aflăm într-o situaţie atipică, pentru că în mod normal meritul sportiv ar fi fost cel care stabileşte echipa promovată la finalul sezonului în Liga I. Clubul Rapid se află acum în faliment pentru că a existat o decizie pronunţată de instanţa competentă în acest sens. Ce înseamnă această decizie? În primul rând, înseamnă că este executorie, se aplică de îndată şi ea produce efecte depline. Înseamnă că, astăzi, Rapid se află în dizolvare şi are o capacitate de exerciţiu restrânsă. Rapid nu poate semna contracte cu jucătorii pentru sezonul următor. Dar, în acelaşi timp, nu ne grăbim, pentru că Rapid a formulat o cerere de suspendare la instanţă. Această cerere de suspendare aşteptăm să se soluţioneze până cel târziu la data de 21 iulie 2016, respectiv cu o zi înainte de începerea campionatului. În caz de respingere a acesteia, Rapid nu poate participa în competiţie, iar locul echipei va fi luat de ACS Poli Timişoara”, a explicat secretarul general al Ligii, Iustin Ştefan.

„Telenovela” va continua însă. După ce Liga Profesionistă a decis că locul clubului Rapid ar urma să fie luat de ACS Poli, UTA Bătrâna Doamnă, echipă care a pierdut barajul de promovare-retrogradare cu FC Voluntari, a declanşat demersurile necesare pentru participarea la viitorul sezon al Ligii I. „Argumentele care stau la baza demersurilor noastre sunt: UTA a câştigat barajul de promovare cu echipa Dunărea Călăraşi, iar apoi a pierdut, la golaveraj, barajul de promovare – retrogradare cu FC Voluntari. Practic, acest din urmă baraj s-a disputat pentru locul 12 din Liga I, ultimul loc care asigura menţinerea în Liga I. Pierzând acest baraj, putem considera că am obţinut locul 13, primul loc retrogradabil. În cazul în care UTA câştiga acest baraj, echipa care lua locul lăsat vacant de Rapid ar fi fost FC Voluntari, aspect confirmat de Federaţia Română de Fotbal. De asemenea, UTA a obţinut licenţa pentru Liga I, fără să fie sancţionată cu depunctare, spre deosebire de ACS Poli Timişoara, club penalizat cu 14 puncte (8 puncte pentru neîndeplinirea baremului şi 6 puncte pentru licenţă)”, au anunţat arădenii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite