TdF 2011: Rusul Kolobnev exclus după ce a fost depistat pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A apărut primul caz de dopaj în ediţia din acest an a Turului Franţei. Depistat pozitiv la un control efectuat în etapa a 5-a, rusul Alexandr Kolobnev (Katusha) a fost exclus din competiţie.

Echipa lui a indicat că sportivul a decis e însuşi să plece la sfârşitul primei zile de pauză, de ieri. El aşteaptă acum rezultatul contra-analizei. Preşedintele lui Katusha, Andrei Tcimil, a declarat că a mers de bună voie la poliţie, împreună cu rutierul şi colegul acestuia de cameră, Egor Silin (Rusia), pentru a confirma că nici el, nici echipa nu sunt implicate în această afacere. O percheziţie ar fi fost efectuată la hotelul unde a locuit ciclistul de către OCLAESP, unitate a Jandarmeriei Franceze specializată în antidopaj. Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) a confirmat că substanţa descoperită în cazul lui Kolobnev ar fi hidrocilorotiazid.

În vârstă de 30 de ani, profesionist din 2002, rusul a fost medaliat cu argint la CM de şosea din 2009. În etapa din ziua în care a fost depistat pozitiv el s-a clasat pe locul 34.

În cazul în care rezultatul contraexpertizei va fi acelaşi, Kolobnev va fi dat afară şi va plăti o amendă cu salariul său de cinci ori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite