Tăvălugul Nole a rămas neînvins în 2011! Victorie și la Miami

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovic a câștigat Mastersul de la Miami după o finală magnifică cu Rafael Nadal de care a trecut în trei seturi 4-6, 6-3, 7-6 (4). Sârbul este neînvins în 2011 și are patru turnee câștigate.

După mai bine de trei ore de joc și mai multe tricouri schimbate Novak Djokovic l-a mai învins o dată pe Rafael Nadal și a ajuns la cota 24 de meciuri fără înfrângere în 2011 și 26 consecutive dacă luăm în considerare și ultimele două meciuri din 2010. Djokovic are opt victorii în acest an împotriva jucătorilor din top 10 ATP.

Într-o dispută de un extraordinar dramatism, pe Rafa Nadal l-a trădat serviciul, în special al doilea. Spaniolul a comis și șase duble greșeli, în timp ce sârbul nu a ratat niciodată două servicii la rând.

A fost un meci în care s-a consumat energie cât pentru cinci seturi, iar la final, Djokovic părea încă proaspăt, gata să mai joace cel puțin un set, în timp ce Nadal s-a încovoiat de oboseală și a rămas să-și tragă sufletul câteva secunde după o minge disputată în tie-break.

Nadal a început mai bine și a condus cu 5-1 în primul set. Djokovic a greșit mai mult și a avut nevoie de timp pentru a intra în meci, dar apoi s-a apropiat la 5-4. Nadal însă a smuls primul set. Nole a venit ca un tăvălug apoi în setul al doilea, mult mai energic, reușind câteva lovituri care au ridicat arena în picioare și s-a distanțat la 3-0. Sârbul a venit mai des la fileu, l-a împins pe Nadal pe fundul terenului, l-a obligat să consume mai multă energie și a câștigat setul la trei.

Într-un nou duel epic, spaniolul și-a adunat toate puterile în setul trei, Djokovic a pus și el la dispoziție tot ce are mai bun și a rezultat unul dintre acele meciuri care tind să intre în istoria tenisului. Schimburi furibunde de mingi, lovituri magistrale, grimase și gesturi care ar umple de invidie orice actor de la Hollywood. Nadal a fost în pericol de a ceda serviciul, la 2-2 și 0-30, dar un forehand monstruos l-a readus pe linia de plutire și mai departe niciunul dintre cei doi tenismeni nu și-a cedat serviciul.

În tie-break, primele cinci mingi au fost câștigate numai pe serviciul adversarului, iar Nole avea avantaj 3-2. Două backhanduri ratate de Nadal l-au propulsat pe Djokovic către al patrulea titlu din acest an. Sârbul a încheiat cu un forehand ca din tun pentru a rămâne neînvins în 2011.

Sârbul mai are nevoie de o singură victorie pentru a-l egala pe Ivan Landl în topul celor mai bune starturi de sezon din istorie, cehul înregistrând 25 de succese consecutive la începutul anului 1986. Recordul este deținut de  John McEnroe, cu 39 de victorii în 1984. A fost a șaptea victorie într-un turneu Master Series pentru Novak Djokovic.

image

"Felicitări lui Novak dar și echipei cu care lucrează, au făcut o treabă absolut extraordinară. Am avut câteva șanse astăzi dar nu am reușit să profit de ele. Mulțumesc celor care m-au susținut", a spus Nadal după meci. Spaniolul a transpirat din nou în exces, schimbând nu mai puțin de șase tricouri de-a lungul celor trei ore de joc.

"A fost o poveste cu un final care putea fi neașteptat. Oricare dintre noi putea câștiga. Rafa a avut două săptămâni bune, a fost foarte greu să lupt împotriva lui și îi urez success de-a lungul întregului sezon", a spus și Novak Djokovic.

Sârbul a cucerit în acest an patru trofee: Australian Open (în finală cu Andy Murray), Dubai (în finală cu Roger Federer), Indian Wells și Miami (ambele în finală cu Rafael Nadal)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite