Tătăruşanu, ţap ispăşitor la Milan: Ce riscă românul după un singur meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Tătăruşanu a fost criticat după primul său meci la Milan
Ciprian Tătăruşanu a fost criticat după primul său meci la Milan

Debut ratat pentru Ciprian Tătăruşanu la Milan: a luat trei goluri, a greşit, clar, la primul şi a fost considerat cel mai slab jucător trimis pe teren de Stefano Pioli.

Ciprian Tărăruşanu (34 de ani) a bifat primul meci la AC Milan, însă, din păcate, e posibil să revină pe bancă, încă de mâine, când echipa sa va juca în grupele Ligii Europa.

Faptul că titularul Gianluigi Donnarumma (21 de ani) s-a îmbolnăvit de COVID-19 a fost şansa lui „Tătă“. Una de care, din păcate, nu prea a profitat. Luni seară, în ultimul meci din etapa cu numărul cinci din Serie A, AC Milan - AS Roma s-a terminat la egalitate: 3-3. Ţapul ispăşitor pentru această remiză, prima pentru Milan după patru victorii la rând cu un singur gol primit, a cam fost internaţionalul român.

Tătăruşanu a greşit la primul gol, ieşind aiurea la o centrare din care Dzeko a egalat. Apoi, a respins în faţă o minge din care a ieşit penalty-ul pentru 2-2. Chiar dacă a avut şi câteva parade salvatoare, per ansamblu, prestaţia românului a fost considerată una nereuşită. Şi notată cu 5 de „Gazzetta dello Sport“, care l-a considerat pe purtătorul tricoului cu numărul 1 drept cel mai slab jucător trimis pe teren de Stefano Pioli!

„N-a fost un debut grozav pentru Tătăruşanu. Titularizat în absenţa lui Donnarumma, din cauza COVID-19, portarul lui Milan nu prea a fost pregătit pentru debut. Poate că Pioli va analiza situaţia pentru meciul de joi, din Liga Europa, dar şi pentru următoarele, dat fiind că timpul de recuperare al lui Gigio nu e cunoscut. În minutul 14, când Milan conducea cu 1-0, la un corner al Romei, Tătăruşanu a ieşit greşit şi i-a permis lui Dzeko să facă 1-1. A încercat să-şi spele imaginea cu câteva parade în prima repriză, dar, în minutul 69, Tătăruşanu a fost din nou personajul principal negativ. Din cauza intervenţiei sale nesigure, prin care a respins şutul lui Mkhitaryan în mijlocul careului, Roma a primit penalty. Asta nu e tot. În minutul 83, Roma a făcut 3-3, tot după un corner. De această dată, Tătăruşanu n-a mai greşit cu nimic, dar poziţionarea sa în poartă n-a fost cea mai bună. Pe scurt, foarte puţine lucruri bune din prestaţia românului“, a scris „Gazzetta dello Sport“.

Şi antrenorul Stefano Pioli a admis că portarul român a fost de vină la reuşita semnată de Dzeko: „Tătăruşanu? Greşelile fac parte din fotbal, la orice nivel. Tătăruşanu a ratat momentul (n.r. ieşirea pe centrare la primul gol). E un portar puternic. A fost debutul său, ceva ce s-ar putea să fi avut un impact“.

În aceste condiţii, e posibil ca în partida de mâine (ora 19.55) din Liga Europa, cu Sparta Praga de pe „Giuseppe Meazza“, celălalt Donnarumma din lot, Antonio (30 de ani), să fie titularizat, în locul lui Tătăruşanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite