Tătăruşanu, „oaia neagră“: A primit cea mai mică notă! Reacţia antrenorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Tătăruşanu e, de obicei, un portar pe care te poţi baza
Ciprian Tătăruşanu e, de obicei, un portar pe care te poţi baza

Portarul de 34 de ani a debutat, luni seară, în tricoul liderului din Serie A, însă, din păcate, primul său meci a coincis cu un semieşec pentru „diavoli“ la care chiar „Tătă“ a avut o contribuţie importantă.

Ciprian Tătăruşanu a profitat de faptul că Gianluigi Donnarumma (21 de ani) a luat COVID-19 şi a trebuit să fie scos din lot pentru partida de luni, cu AS Roma din campionat.

În aceste condiţii, „Tătă“ a bifat prima sa apariţie în tricoul Milanului, însă debutul său n-a fost unul tocmai fericit. Pe lângă faptul că, după patru meciuri câştigate la rând, în primele patru runde din Serie A, Milan a remizat doar cu AS Roma (3-3), românul a avut şi o gafă remarcată de toată lumea. La scorul de 1-0, a ieşit pe sub o centrare şi i-a permis lui Dzeko să egaleze: 1-1.

La finalul meciului, publicaţia Gazzetta dello Sport i-a dat nota 5 lui Tătăruşanu. Potrivit Digi Sport, aceasta a fost cea mai mică notă din echipa Milanului. Până şi antrenorul Stefano Pioli a recunoscut, deschis, că portarul român a greşit la primul gol, însă a pus momentul pe seama emoţiilor debutului.

Ce a scris Gazzetta dello Sport?

*N-a fost un debut grozav pentru Tătăruşanu. Titularizat în absenţa lui Donnarumma, din cauza COVID-19, portarul lui Milan nu prea a fost pregătit pentru debut. Poate că Pioli va analiza situaţia pentru meciul de joi, din Europa League, dar şi pentru următoarele, dat fiind că timpul de recuperare al lui Gigio nu e cunoscut. Al treilea portar al lui Milan e fratele lui Gigio, Antonio Donnarumma.

*În minutul 14, când Milan conducea cu 1-0, la un corner al Romei, Tătăruşanu a ieşit greşit şi-a permis lui Dzeko să facă 1-1. Dezamăgit, românul a repetat ieşirea la un alt corner, dar rezultatele n-au mai fost atât de rele. A încercat să-şi spele imaginea cu câteva parade în prima repriză, dar, în minutul 69, Tătăruşanu a fost din nou personajul principal negativ.

*Din cauza intervenţiei sale nesigure, prin care a respins şutul lui Mkhitaryan în mijlocul careului, Roma a primit penalty. Asta nu e tot. În minutul 83, Roma a făcut 3-3, tot după un corner. De această dată, Tătăruşanu n-a mai greşit cu nimic, dar poziţionarea sa în poartă n-a fost cea mai bună. Pe scurt, foarte puţine lucruri bune din prestaţia românului.

Ce a spus antrenorul Stefano Pioli?

Tătăruşanu? Greşelile fac parte din fotbal, la orice nivel. Tătăruşanu a ratat momentul (n.r. ieşirea pe centrare la primul gol). E un portar puternic. A fost debutul său, ceva ce s-ar putea să fi avut un impact.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite