Tătăruşanu, lăudat de un fost Balon de Aur: Ce crede marele Rivaldo despre portarul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Tătăruşanu şi-a anunţat, anul trecut, retragerea de la echipa naţională
Ciprian Tătăruşanu şi-a anunţat, anul trecut, retragerea de la echipa naţională

După ce a contribuit decisiv la calificarea celor de la AC Milan în sferturile Cupei Italiei, apărănd un penalty la loviturile de departajare, goalkeeper-ul de 34 de ani a fost remarcat şi de brazilianul care a evoluat pe „San Siro“, între 2002 şi 2004.

Rivaldo a fost, de-a lungul carierei sale de fotbalist, coşmarul multor portari. Acum, din postura de ambasador Betfair, brazilianul de 48 de ani a fost cucerit de prestaţia bună a unui goalkeeper. Mai ales că acesta, vorbim despre Ciprian Tătăruşanu, evoluează la un club cu care Rivaldo a cucerit trei trofee, inclusiv Liga Campionilor, în sezonul 2002-2003. 

„Nu văd de ce Tătăruşanu n-ar putea fi considerat un viitor titular pentru AC Milan“, a spus Rivaldo, în contextul în care contractul lui Gianluigi Donnarumma (21 de ani) expiră în această vară. 

„Aşa e atunci când vezi un portar care îşi demonstrează valoarea mereu, atunci când e introdus pe teren de către antrenor. Un portar cu experienţă mare la nivel internaţional pentru echipa naţională a României. Tătăruşanu pare să aibă toate calităţile necesare pentru o asemenea responsabilitate“, a adăugat Rivaldo.

Tătăruşanu a apărat un 11 metri decisiv în partida câştigată de Milan la loviturile de departajare, în faţa lui Torino, jucând excelent şi în timpul regulamentar. Rivaldo a subliniat că Milan e pe cale să se întoarcă la strălucirea din anii de glorie, spunând că liga italiană e foarte competitivă în acest sezon.

„AC Milan şi-a îmbunătăţit mult jocul sub conducerea lui Stefano Pioli, în special în acest sezon. E pe primul loc în clasament şi joacă bine, dar suntem abia spre jumătatea competiţiei din Italia, aşa că multe lucruri se mai pot întâmpla până la final“, a spus ambasadorul Betfair.

AC Milan merită să fie în Liga Campionilor

„Serie A e foarte competitivă în acest moment. Cluburi precum Inter, AS Roma sau Atalanta s-au anunţat, de asemenea, ca echipe contracandidate la titlu pentru AC Milan sau Juventus“, a afirmat Rivaldo (foto, jos).

Rivaldo

„Milan are o tradiţie mare în fotbal şi ar fi important pentru club să încheie campionatul măcar pe un loc de Liga Campionilor. E un club care e demn de competiţia principală europeană, un club care a avut jucători excelenţi şi sper ca Milan să devină la fel de puternic, ca înainte“,  a continuat cel care a primit Balonul de Aur, în 1999.

Cristiano Ronaldo poate face diferenţa

Întrebat dacă Juventus a pierdut „monopolul“ pus pe titlul din Serie A, după ce a câştigat campionatul de nouă ori la rând, Rivaldo a explicat că torinezii încă au un cuvânt de zis: „Nu cred că Juventus şi-a pierdut forţa. Echipa a dominat fotbalul din Italia pentru mult timp şi toate celelalte vor să o oprească. Toţi caută modalităţi de a anula punctele forte ale ei, aşa că devine mai greu, însă Juve continuă să câştige titluri şi, chiar şi în acest an, e încă în luptă pentru titlu. Un jucător senzaţional precum Cristiano Ronaldo poate face diferenţa de multe ori“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite