Tatăl lui Djokovici, dezamăgit de rivalii fiului său: Ce a spus despre Nadal şi Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici (stânga), alături de tatăl său, Srdjan
Novak Djokovici (stânga), alături de tatăl său, Srdjan

Ceea ce e remarcabil în cazul lui Djokovici, dincolo de rezultatele sale fabuloase pe teren, e faptul că, în ultima perioadă, sârbul a fost preocupat şi de soarta unor jucători care nu fac parte din elita tenisului masculin.

Şi care au avut de suferit enorm din cauza pandemiei de coronavirus. Criza sanitară a anulat multe turnee în 2020, iar în acest sezon a micşorat numărul competiţiilor din cauza problemelor organizatorice. Această situaţie a lovit, în primul rând, în acei jucători din afara Top 100. Ale căror venituri, şi aşa mici, au scăzut şi mai mult.

Potrivit Eurosport, tatăl lui Djokovici, Srdjan, a explicat cum fiul său, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Jucătorilor, a încercat să rezolve această problemă. 

„E cunoscut faptul că jucătorii aflaţi în afara Top 150-200 ATP de abia pot supravieţui de pe urma a ce câştigă în circuit, iar Novak singur, fără ajutorul rivalilor lui, Federer şi Nadal, care n-au făcut nimic, a reuşit să-i ajută pe sportivii mai slab clasaţi. La Australian Open a reuşit să reducă premiile semifinaliştilor şi finaliştilor cu până la 30%. Acei bani au fost redistribuiţi jucătorilor care n-au reuşit să treacă de turul 1 şi 2 şi care au ajuns cu mari eforturi în Australia“, a explicat tatăl liderului mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite