„Tata Jean” iese primul din închisoare! Când ar putea fi eliberat Pădureanu şi ce spune avocatul: "Nu recunoaşte lumea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an de la condamnările în „Dosarul Transferurilor”, Jean Pădureanu se apropie de ziua eliberării. Avocatul invocă grave probleme de sănătate: „Nu recunoaşte lumea şi unde se află”.

4 martie 2014 a fost o zi fatidică pentru opt oameni de fotbal, care s-au văzut trimişi în închisoare la capătul unui proces ce părea nesfârşit. Dintre cei opt condamnaţi, Jean Pădureanu este cel care a suportat cel mai greu verdictul, iar problemele sale de sănătate s-au acutizat tot mai mult pe parcursul acestui an. Cel puţin aşa susţine avocatul său, Ion Cazacu: „Sunt multe situaţii în care el nu recunoaşte persoana cu care vorbeşte şi nu ştie unde se află. Pe scurt, dosarul lui medical: Alzheimer, diabet şi un stimulator cardiac. Considerăm că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru eliberarea condiţionată, iar pe 18 aprilie va apărea în faţa comisiei. Singura mea grijă este ca Jean Pădureanu să reziste, să rămână în viaţă până la momentul eliberării”.
La acea dată, 18 aprilie, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa va fi executat o treime din pedeapsă şi îndeplineşte condiţiile pentru eliberare, întrucât are mai mult de 60 de ani. Spre deosebire de George Copos, care a fost „suspectat” că şi-a umflat activitatea din închisoare, pentru a scăpa mai repede, Jean Pădureanu se bazează în cererea sa de eliberare condiţionată exclusiv pe starea de sănătate precară. De altfel, el a petrecut mare parte din detenţie la Spitalul Jilava, unde e şi acum internat.
„În aprilie mă întorc să salvez Gloria”
Deşi are rădăcini olteneşti, Jean Pădureanu s-a lipit ca marca de scrisoare de Gloria Bistriţa, club la care a evoluat vreme de 12 ani, din ’58 şi până în ’70. A rămas în conducerea clubului de când s-a lăsat de fotbal şi până la condamnarea sa, iar satdionul îi poartă acum numele. În anii ’90, a dus Gloria până în cupele europene, într-o perioadă în care Tata Jean era unul dintre „tăticii” Cooperativei, sistemul bolnav care decidea rezultatele anumitor meciuri. 
Cu o denumire nouă, FC Gloria Progresul, clubul bistriţean a ajuns în Liga a treia (locul 8 în Seria C5). „În aprilie mă întorc şi salvez Gloria”, ar fi transmis Jean Pădureanu din închisoare, conform sportulbistritean.ro. Actualul preşedinte, Cristian Stanciu a afirmat pentru sursa citată: ”Îl aşteptăm acasă. Simpla lui prezenţă poate fi un plus pentru club. Gloria e un brand, dar fără emblemă. Cu Jean Pădureanu îşi va regăsi şi emblema”.

18 aprilie este ziua în care Jean Pădureanu va apărea în faţa comisiei pentru eliberare condiţionată. Dacă raportul e pozitiv, eliberarea va fi decisă de Tribunal

Condamnările din Dosarul Transferurilor
Gică Popescu – trei ani, o lună şi zece zile
Jean Pădureanu – trei ani şi patru luni
Gigi Neţoiu – trei ani şi patru luni
Mihai Stoica – trei ani şi şase luni
Geroge Copos – trei ani şi opt luni
Victor Becali – patru ani şi opt luni
Cristi Borcea – şase ani şi patru luni
Ioan Becali – şase ani şi patru luni

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite