„Tătă, distruge-le moralul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai buni portari români ai tuturor timpurilor, Vasile Iordache e de părere că Ciprian Tătăruşanu poate fi omul decisiv al tricolorilor contra Franţei.

Poreclit „Eroul de pe Wembley" pentru intervenţiile sale salvatoare într-un meci Anglia - România (0-0) din 1981, în faţa a 70.000 de englezi, Iordache i-a transmis o serie de sfaturi celui care va apăra, diseară, buturile tricolorilor.

1 Atenţie la prima intervenţie! Dacă e una bună, o să prinzi curaj şi tu, dar şi colegii tăi. În general, un portar valoros transmite siguranţă echipei. Când jucătorii de câmp ştiu că au spatele asigurat, altfel stau pe teren, altfel joacă.

2 Păstrează-ţi concentrarea până la final! Un portar concentrat, e un portar greu de învins.

3 Intimidează-i pe francezi! Ia-i tare de la început. Trebuie să câştigi duelul cu ei în plan psihic ca să-i forţezi să greşească. Cu câteva intervenţii bune poţi zdruncina moralul francezilor. Când o să vadă că nu reuşesc să o bage în aţă, vor fi descurajaţi, îşi vor pierde treptat concentrarea, vor intra în panică, în criză de timp şi de idei.

4 Fii curajos! E senzaţional să joci în faţa a 60.000 de români. Şi, nu uita, Franţa e o echipă de bătut. 

image

“Prestaţia lui Tătăruşanu va fi un factor decisiv. Dacă ai un portar sigur, el le dă aripi colegilor şi creşte forţa echipei cu 30%-40%."
Vasile Iordache
fost internaţional

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite