Târgu-Jiu: Stromajer: „Singura mea problemă e golul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaka Stromajer
Jaka Stromajer

Ghinionistul atacant de la Pandurii spune că s-a pregătit foarte bine şi vrea să fie golgheter în retur. Jaka Stromajer a debutat în campania de pregătire cu două goluri, în amicalul cu Minerul Mătăsari, dar n-a înscris până acum în stagiul din Antalya, deşi ocaziile nu i-au lipsit.

Afectat de o răceală în primele zile ale cantonamentului, Jaka Stromajer nu se simte în cea mai bună formă, dar se pregăteşte foarte bine. „Nu mă simt prea în formă, dar sunt destul de mulţumit de modul cum am lucrat aici. Mai e de lucru şi simt deja oboseala care s-a acumulat după cantonamentul de la Rânca şi după ce am fost răcit câteva zile“, a spus slovenul.

Despre ghinionul care l-a urmărit la revenirea la echipă, Jaka crede că a scăpat de el la finalul turului, când a marcat în meciul cu Unirea Alba Iulia. „Atunci s-a schimbat ceva şi mi-a părut rău că s-a terminat turul, pentru că eram mai în formă. Psihic, mă simt mult mai bine, pentru că am dat gol. Dar este o perioadă lungă de la acel meci până va reîncepe campionatul“, spune Stromajer, apreciind că mai important pentru el este să se pregătească bine, nu neapărat să dea gol. Asta pentru că experienţa anilor trecuţi l-a învăţat că nu e relevant să marcheze în amicale.

Povestea mea e ciudată. În fiecare stagiu de pregătire am dat goluri, chiar câte 5-6 în cantonamente, iar în campionat n-am mai dat. Acum vreau să mă pregătesc cât mai bine, nu neapărat să dau gol în pregătire“, susţine atacantul.

Aproape de finalul stagiului din Antalya, Jaka e bucuros că are parte de antrenamente interesante, iar atmosfera din lot este bună: „Îmi place atmosfera de aici şi cum se fac antrenamentele. Noul antrenor a schimbat multe, e diferenţă mare, ştie şi jocul şi are viitor. Se simte că e un tehnician bine pregătit“.

Înscrie doar în amicale

Stromajer (foto) a fost unul dintre atacanţii folosiţi frecvent de antrenori în tur, fiind apreciat pentru munca sa. Cu toate acestea şi el recunoaşte că are doar o problemă, aceea că nu fructifică numeroasele ocazii de a marca: „De meciurile în care am jucat sunt bucuros, cred că am evoluat bine şi s-a văzut, dar singura mea problemă e golul. Asta mă urmăreşte non-stop de când am venit la Pandurii“.

Jaka Stromajer

De fiecare dată la antrenamente şi amicale a reuşit să înscrie, dar în campionat mai greu sau deloc, Jaka având, totuşi, o explicaţie: „Pandurii nu este o echipă la care atacanţii să înscrie prea multe goluri, avem un stil de joc la care ei trebuie să muncească foarte mult. Dacă nu muncim noi, suferă toată echipa“.
 
Stromajer spune că s-a adaptat însă la acest stil de joc şi este mai liniştit chiar dacă nu înscrie, pentru că la fiecare meci are măcar o mare ocazie ratată.

A fost golgheter la naţională

Stromajer a mărturisit că ghinionul său a apărut doar la Pandurii, el fiind golgheter la toate echipele la care a evoluat, chiar şi la naţionala ţării sale: „Oriunde am jucat până la Pandurii am fost golgheter. Am dat cele mai multe goluri pentru naţională, când am fost şi căpitan, şi la echipa mare şi la tineret. Am schimbat multe echipe de club, dar şi acolo am dat multe goluri. Nicăieri n-am avut ghinion ca aici“.

După ce a venit la Pandurii cu acest ghinion. Stromajer a fost împrumutat la CSM Vâlcea, unde din nou a fost golgheter. Revenit din vară la Pandurii, ghinionul l-a urmărit din nou şi n-a marcat niciun gol până în ultima etapă din tur, cu Unirea Alba Iulia. „Avem un stil de joc care nu place prea mult, dar aşa suntem noi. Nu pot să zic că nu jucăm bine, pentru că fiecare echipă care vine la Pandurii are de suferit. Pentru mine nu e un joc prost, ci e doar un stil propriu!“, a explicat slovenul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite