Tamaş, Hapoel Haifa şi fanii clubului, criticaţi dur de o publicaţie din Israel. „Un beţiv iresponsabil, un idot!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portalul Ynet din Israel, citat de ziare.com, a publicat un comentariu foarte acid la adresa lui Gabi Tamas, fotbalistul roman care a petrecut sase zile in arest după ce a fost prins conducând beat cu 205 km/h.

Jurnaliştii israelieni  îl prezintă pe Tamaş ca fiind „un beţiv iresponsabil“ care şi-a pus în pericol viata şi îi taxează  pe fanii lui Hapoel Haifa, dar şi pe cei din conducerea clubului, care au decis să îl păstreze pe Tamaş în pofida acestui episod.

„Fanii lui Hapoel s-au strâns în această săptămână la geamul lui Tamaş şi i-au cântat serenade. I-au adresat cuvinte de dragoste şi încurajare, au aprins şi artificii pentru a face totul şi mai romantic. Ar fi fost un gest mişcător al fanilor care susţin un jucător aflat in dificultate, dacă n-ar fi fost vorba despre un beţiv, care şi-ar fi putut bate joc într-o secundă de întreaga sa viaţa deoarece a fost prea idiot şi nu a apăsat un buton pe telefon pentru a comanda un taxi. Ceva foarte grav se întâmplă în fotbalul din Israel. Ne-am pierdut valorile, eşuăm ca societate. Fanii susţin beţivi iresponsabili, cluburile păstreaza jucători mincinoşi, alcoolici, violenţi şi periculoşi doar pentru că au ceva talent în picioare. Iertăm mult prea usor un comportament atât de greşit!“, a scris publicaţia Ynet.co.il.

Săptămâna trecută, în noapte de luni spre marţi, Gabi Tamaş a fost oprit de poliţia din Israel după ce maşina condusă de fundaşul român, o limuzina Mercedes, a fost surprinsă cu viteza de 205 km/h într-o zonă restricţionată la 90 şi a fost oprită în trafic. Imediat ce a coborât geamul, agentul de circulatie a simtit mirosul puternic de băutură şi i-a solicitat şoferului să sufle în etilotest. Concetraţia alcoolica de 0.77mg/l alcool pur in aerul expirat, de trei ori mai mare decât limita legală în Israel, l-a expediat pe Tamaş direct în arestul Poliţiei, unde a petrecut 6 zile.

Tamaş va rămâne în arest la domiciliu şi nu are voie să părăsească ţara. De asemenea, ca o măsură suplimentară, şase apropriaţi ai fotbalistului au fost mandatate să-l supravegheze în fiecare zi. Fiecare din cei 6 au depus o garanţie de câte 25.000 de şecheli (aproximativ 6.100 de euro) drept cauţiune, iar Tamaş a fost obligat să depună 30.000 de şecheli (aproximativ 7.400 de euro). Permisul de conducere al fotbalistului a rămas suspendat.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite