Tadici trece la dezvăluiri grele. Fetele de la naţionala de handbal beau de sting. "Întrebau dacă e voie şi la a treia şi la a patra". Un grup face legea la echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La naţională se mai şi bea
La naţională se mai şi bea

Înfrângerea suferită de România în faţa Spaniei, scor 26-18 pentru iberice, la Campionatul Mondial de handbal feminin, a tulburat apele în acest sport.

Fostul selecţioner Gheorghe Tadici, a răbufnit în direct la Dolce Sport, făcând câteva aluzii care vizează comportamentul nesportiv al fetelor din afara terenului. "Înfrângerea este consecinţa apărării din zona centrală. A fost şi un experiment cu Szucs intermendiar. Sunt şi patru jucătoare care au fost accidentate, au revenit, dar am crezut că sunt mai puternice.

E adevărat că sunt şi patru jucătoare care nu apar în ultimele luni pe o foaie de arbitraj şi care sunt în lot pentru că s-a dorit să se facă plăcerea cuiva.

După meciul cu Belarus un ospătar a venit să ne întrebe dacă le dăm voie şi "la a treia, a patra", într-o atmosferă de dolce-ambiente. M-am urcat cu Narcisa maşină atunci şi am plecat, ca să nu fim părtaşi la aşa ceva.

Imaginea este proastă, este foarte neplăcut ce s-a întâmplat. Nu vreau să mă laud, dar pe mine Spania nu m-a bătut niciodată în 9 meciuri. Este o imagine pe care nu ne-o dorim pentru handbal. Mai sunt două meciuri, cu Norvegia şi Rusia. Indiferent de ce se va întâmpla, cel mai important e meciul din optimi. Contez acolo pe o mobilizare totală.

Am vorbit cu unul dintre şefii handbalului acum. Rugămintea mea a fost să-l trimită în ţară pe domnul antrenor Ryde sau în Suedia. A dat peste cap toată disciplina, ordinea cu mijloacele lui. Şi încurcă chiar şi la time-out-uri, la conducerea jocului.Nu îi cer demisia, ci să le lase puţin în pace pe fete şi să nu le încurce pe fete", a spus Tadici.

image

Acesta s-a erijat de la bun început într-un contestatar vehement al suedezului Thomas Ryde, considerând că la naţionala României trebuie să fie un român, nicidecum un străin. "E o palmă dată antrenorilor români. Cum să aduci ca selecţioner un antrenor inactiv?", a răbufnit Tadici. Acestea se referea la faptul că din 2008, de când a plecat de la Viborg, Thomas Ryde n-a mai antrenat pe nimeni până să fie adus anul acesta la naţionala României.

Aducerea lui Thomas Ryde în locul lui Tadici a fost privită însă cu ochi buni de jucătoarele de la lot, vedeta Cristina Neagu declarând că "e un pas înainte aducerea unui antrneor străin", lucru care l-a supărat pe Tadici, acesta dându-i replica: "Să nu uite că ea a crescut cu antrenori români, nu cu străini". 

Înaintea acestui Campionat Mondial, la naţională s-au petrecut câteva lucruri stranii. Thomas Ryde a schimbat căpitanul de echipă, luând banderola Aureliei Brădeanu, cea mai veche jucătoare din lot, şi investind-o pe Valentina Elisei Ardean în această postură. S-a vorbit de faptul că mutarea a cumva logică. ţinând cont că la lot sunt zece jucătoare de la HCM Baia Mare, formând un grup care face legea, iar Ardean e cea mai experimentată dintre ele. Pe de altă parte destui au fost cei care au contestat selecţia lui Ryde, care spre exemplu, a lăsat-o acasă pe Cristina Zamfir, una dintre cele mai bune marcatoare din Super Liga Naţională, preferând să ia atât de multe jucătoare de HCM, care e pe locul doi în Liga Naţională şi n-a avut o primă parte de sezon strălucit în Liga Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite