Surprizele continuă la Australian Open! Halep a scăpat de cea mai tare adversară de pe jumătatea sa de tablou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova a reuşit, sâmbătă dimineaţă, cea mai mare surpriză de pe jumătatea a doua a tabloului feminin de la Australian Open, învingând-o în minimum de seturi, 7-6(4), 7-6(3), pe Karolina Pliskova (cap de serie 2). Simona Halep scapă astfel de cea care, pe hârtie, ar fi fost cea mai tare adversară de pe secţiunea sa de tablou, chiar înainte de a intra pe Rod Laver Arena pentru duelul său din turul trei cu Putintseva.

Deşi arătase o formă impresionantă la Brisbane, acolo unde a câştigat trofeul cu victorii la Alison Riske, Naomi Osaka şi Madison Keys (toate din Top 20 WTA), Karolina Pliskova a încheiat Australian Open-ul cu o mare dezamăgire şi cel mai slab rezultat din ultimii patru ani.

Pavlyuchenkova, la prima victorie în faţa Pliskovei

Pavlyuchenkova a făcut un meci mare în deschiderea programului de sâmbătă, pe arena principală din Melbourne Park. Rusoaica a intrat în duelul cu Pliskova având un singur set câştigat în şase meciuri directe. Anastasia nu reuşise să îi câştige mai mult de patru game-uri într-un set cehoaicei în primele 11 seturi disputate, însă ultimul duel direct îi oferea un motiv de speranţă: la Eastbourne, în 2018, Pliskova s-a impus mult mai greu, 6-4, 2-6, 6-3.

Sâmbătă, favorita 30 şi-a făcut anunţate intenţiile rapid, jucând agresiv şi având un avantaj clar în jocul de pe linia de fund a terenului.

În primă fază, Pavlyuchenkova a părut că risipeşte prea uşor o şansă mare avută, ratând mai întâi şase mingi de break într-un game secund de 17 minute şi 53 de secunde şi văzându-se egalată apoi după ce condusese cu 4-1 în primul set. Rusoaica a gestionat însă bine finalul primului act: a salvat cinci mingi de break la 5-5 pentru a-şi asigura tie-break-ul, acolo unde a revenit după pierderea primelor două puncte pentru a se impune la capătului a peste 75 de minute, 7-4, în ciuda unei statistici nefavorabile (Pliskova a fost cea care a încheiat pe plus ca raport lovituri câştigătoare / greşeli neforţate, 20-18, în timp ce rusoaica trecea în statistică un bilanţ de 23-27).

O nouă surpriză se contura pe Rod Laver Arena, apăsat, când eleva lui Sam Sumyk a deschis cu break setul secund, lovind câştigător de patru ori. Nici de această dată însă desprinderea sa nu a fost decisivă, Pliskova, neînvinsă înainte de optimi într-un turneu de Mare Şlem disputat pe hard de la Australian Open 2016 încoace, recuperând break-ul în game-ul cu numărul şase, pentru 3-3. Pliskova a scăpat cu bine dintr-un game 11 la fel de dur ca şi prima sa tură pe lansare din meci, salvând patru mingi de break şi refăcând avantajul minim pe tabelă, după nouă egalităţi. Două duble greşeli consecutive ale rusoaicei i-au adus o primă minge de set Karolinei Pliskova, la 6-5, însă Pavlyuchenkova a salvat, lovind impecabil cu dreapta. Pliskova a beneficiat de o nouă minge de break, după a zecea dublă greşeală a rusoaicei, însă din nou rusoaica a făcut diferenţa cu dreapta pentru a depăşi momentul dificil, încheind apoi game-ul în favoarea sa cu as.

Sigură pe execuţiile sale, Pavlyuchenkova a dominat şi tie-break-ul setului doi, punând capăt meciului după două ore şi 25 de minute, cu 51 de lovituri câştigătoare.

Duel cu un alt fost lider mondial în optimi pentru Anastasia, la Australian Open

Pavlyuchenkova se va duela mai departe, în optimi, cu învingătoarea primului meci de sâmbătă din programul de pe Margaret Court Arena, Angelique Kerber (cap de serie 17). Campioana din 2016 a obţinut victoria cu numărul 105 în turneele de Mare Şlem, 6-2, 6-7(4), 6-3, după două ore şi opt minute, în faţa italiencei Camila Giorgi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite