Surprize în preliminariile Cupei Mondiale: Piţurcă o aşteaptă pe Andorra cu modificări în echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România va disputa marţi meciul cu Andorra, pe Arena Naţională. FOTO Mediafax
România va disputa marţi meciul cu Andorra, pe Arena Naţională. FOTO Mediafax

România se pregăteşte pentru următorul meci al grupelor din cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială, programat la Brazilia în 2014.

Echipa naţională de fotbal a României se pregăteşte pentru cel de-al doilea meci din grupele preliminariilor Campionatului Mondial, programat pentru marţi, pe Naţional Arena, contra Andorrei.

Victoria cu Estonia (3-0) aparţine trecutului: selecţionerul are o nouă abordare tactică şi va miza pe partea ofensivă în meciul de săptămâna aceasta. Cea mai probabil schimbare este titularizarea lui Marius Niculae în avanposturi, alături de Marica. 

Dacă se va întâmpla acest lucru, va fi o premieră, întrucât Niculae şi Marica nu au fost niciodată titulari împreună la naţională. Astfel, se va trece de la 4-2-3-1 la sistemul clasic, 4-4-2. O altă mutare ofensivă va fi consemnată de titularizarea lui Rusescu în locul lui Grozav, care nu a convins în meciul cu Estonia. 

Nici apărarea nu va rămâne aceeaşi. Victor Piţurcă l-ar putea folosit pe Luchin ca fundaş dreapta, înlocuindu-l pe Măţel, iar în locul lui Goian, accidentat,  va evolua Găman. Fostul stelist a suferit o lovitură la finalul meciului de la Tallinn, fiind diagnosticat cu contractură la piciorul drept şi a părăsit duminică cantonamentul naţionalei.

Ultimul semn de întrebare este ridicat de portari, selecţionerul intenţionând să îi folosească pe Pantilimon ori Tătăruşanu, în detrimentul lui Lobonţ.

Atacantul vasluian Marius Niculae a prefaţat meciul de marţi: „Nu cred că Andorra vine în vizită în România. Dacă nu tratăm meciul serios, vom avea probleme. Diferenţa de valoare e clar foarte mare. Nu trebuie să ne temem, dar nici să-i privim de sus“.

Gabriel Torje s-a arătat îngrijorat de numărul scăzut al biletelor vândute: „Avem nevoie de suportul publicului şi sperăm să vină în număr cât mai mare, motivaţi că am reuşit să învingem şi în Estonia“.

Duminică, tricolorii au avut un singur antrenament, dimineaţa, iar luni este programată pregătirea oficială, la Mogoşoaia. Andorra se va pregăti pe stadionul din Ştefan cel Mare.

Tricolorii vor juca pe o nouă suprafaţă de joc, după ce vechiul gazon a fost schimbat, în urma concertului formaţiei Red Hot Chili Peppers. Spectatorii nu s-au înghesuit să achiziţioneze bilete la meciul de marţi. Până acum, s-au vândut aproximativ 3.000 de tichete.

Echipa probabilă pentru Andorra: Pantilimon (Tătăruşanu) - Luchin, Găman, Chiricheş, Raţ - Torje, Bourceanu, Rusescu, Tănase - Marica, M. Niculae.

Clasament Grupa D

  • Ungaria 3p
  • România 3p
  • Olanda 3p
  • Turcia 0p
  • Estonia 0p
  • Andorra 0p

Rezultatele meciurilor jucate:

Estonia - România: 0 - 2;

Andorra - Ungaria: 0 - 5;

Olanda - Turcia: 2 - 0.


Următoarele partide:

11 septembrie

România - Andorra;

Turcia - Estonia;

Ungaria - Olanda.


12 octombrie

Turcia - România;

Olanda - Andorra;

Estonia - Ungaria.


16 octombrie

România - Olanda;

Ungaria - Turcia;

Andorra - Estonia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite