Surpriza sezonului în Liga Campionilor: Wolfsburg a îngenuncheat Realul. „Galacticii“, la 90 de minute de eliminare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
André Schürrle
André Schürrle

Atunci când s-au tras la sorţi partidele din sferturi, toată lumea a văzut în confruntarea dintre ocupanta locului 8 în Bundesliga şi trupa stelară condusă de Cristiano Ronaldo o dispută dinainte câştigată de spanioli. Miercuri, pe teren, lucrurile au stat cu totul altfel.

Fotbalul e cel mai popular sport datorită faptului că e pe înţelesul tuturor şi imprevizibil. La sfârşitul săptămânii trecute, Wolfsburg a fost zdrobită în campionat cu 3-0 de Leverkusen. Tot atunci, Real Madrid s-a impus pe terenul Barcelonei în El Clasico.

Cele două rezultate au întărit ideea că Wolfsburg va fi o victimă sigură în faţa „galacticilor“. Pe „Volkswagen Arena“ însă, nemţii s-au prezentat fără complexe în faţa unor adversari mult mai bine cotaţi şi, deşi pare greu de crezut, au controlat meciul cap-coadă. A fost 2-0 la pauză (Rodriguez 18-penalty, Arnold 25) şi, la ce s-a jucat în partea secundă, Real ar trebui să fie mulţumită că tabela nu s-a mai modificat.

Nemţii au „anesteziat“ prin organizarea lor italiană ofensiva stelară a Realului şi, în două rânduri, au trecut pe lângă 3-0 pe contraatac! Replica palidă a madrilenilor a fost atât de surprinzătoare, de parcă elevii lui Zidane n-au realizat că în joc e o calificare în semifinalele Ligii Campionilor. Spaniolii au acceptat cuminţi înfrângerea şi au avut o singură şansă mare de gol, la mijlocul părţii secunde, prin Ronaldo al cărui şut din interiorul careului a fost deviat de portar.

S-a terminat 2-0 şi Wolfsburg, aflată la doar a doua participare în Liga Campionilor - la prima, în 2009-2010, a fost eliminată în grupe - e favorită la calificare, înainte de returul programat pentru 12 aprilie.

VEZI GOLURILE MECIULUI

Liga Campionilor, sferturi

Barcelona - Atletico Madrid 2-1
Suarez 63, 74 / Torres 25

Bayern Munchen - Benfica 1-0
Vidal 2

Wolfsburg - Real Madrid 2-0
Rodriguez 18-penalty, Arnold 25

PSG - Manchester City 2-2
Ibrahimovici 41, Rabiot 59 / De Bruyne 38, Fernandinho 72
La 0-0, în minutul 14, Ibrahimovici a ratat o lovitură de la 11 metri

*Partidele retur sunt programate pentru 12 şi 13 aprilie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite