Surpriză mare la turneul preolimpic de handbal: Franţa, învinsă pe teren propiu. Toate rezultatele înregistrate vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fel ca şi Danemarca, Franţa a beneficiat de decizia Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF) de a desemna gazdele întrecerilor preolimpice pe criterii financiare şi nu pe criterii sportive, aşa cum scria în regulament. Şi, la fel ca în cazul danezelor, jucătoarele franceze n-au putut profita de ajutorul primit de la IHF.

Ca o ironie a sorţii, Franţa, ocupanta locului 7 la Mondialul din 2015, are o grupă de calificare mai uşoară decât România, care a luat bronzul!

Dacă tricolorele au fost trimise lângă două forţe ale handbalului feminin, Muntenegru (vicecampioana olimpică din 2012) şi Danemarca, în schimb, Franţa a nimerit într-o serie lejeră cu Olanda (vicecampioana mondială) şi Japonia şi Tunisia, două naţionale care nu înseamnă nimic pe plan mondial.

Pe lângă faptul că are o grupă uşoară, Franţa evoluează şi pe teren propriu, la Metz, însă a fost învinsă, vineri, de Olanda, scor 24-17. De acum, handbalistele franceze sunt obligate să câştige următoarele două partide pentru a ajunge la Jocurile Olimpice din 2016.

„Adevărul“ vă prezintă toate rezultatele înregistrate, vineri, în cele trei turnee preolimpice, cu precizarea că, după partidele de duminică, primele două clasate din fiecare grupă vor obţine calificarea la JO 2016.

Grupa 1 (Metz - Franţa)

Japonia - Tunisia 37-20
Franţa - Olanda 17-24

Clasament

1. Japonia 2 puncte
2. Olanda 2p
3. Franţa 0p
4. Tunisia 0p

Grupa 2 (Aarhus - Danemarca)

Muntenegru - Uruguay 34-19
Danemarca - România 25-32

Clasament

1. Muntenegru 2p
2. România 2p
3. Danemarca 0p
4. Uruguay 0p

Grupa 3 (Astrakhan - Rusia)

Suedia - Mexic 41-20
Rusia - Polonia 27-25

1. Suedia 2p
2. Rusia 2p
3. Polonia 0p
4. Mexic 0p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite