Surpriză colosală la US Open: Serena, înfrângere grea în semifinale. Americanca va pierde locul 1 în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o zi după ce a eliminat-o pe Simona Halep (5 WTA), având o prestaţie stelară, Williams a fost de nerecunoscut după standardele ei şi, pentru al doilea an consecutiv, a părăsit US Open înainte de ultimul act.

Roberta Vinci a devenit coşmarul Serenei Williams, în 2015, italianca distrugând şansa liderului mondial de a realiza Grand Slam. Atunci, sportiva de 35 de ani deţinea trofeele de la Australian Open, French Open şi Wimbledon şi mai avea nevoie de un triumf, la New York, pentru a face Grand Slam. A eşuat însă, victoria lui Vinci fiind considerată una dintre cele mai mari surprize din istoria Flushing Meadows.

Acum, de ceva timp, Serena Williams aleargă după o altă performanţă: depăşirea recordului lui Steffi Graf alături de care are 22 trofee de Grand Slam. Din păcate pentru Serena, obiectivul ei nu va fi atins în acest an.

Ea a fost învinsă, în noaptea de joi spre vineri, de Karolina Pliskova (Cehia, 11 WTA), scor 2-6, 6-7. Până la duelul de la US Open, cele două jucătoare se întâlniseră o singură dată, la Stanford, în 2014, atunci când americanca s-a impus lejer, scor 7-5, 6-2.

De această dată însă, jocul lui Williams n-a mers aproape deloc. Erorile neforţate au venit pe bandă, iar Serena s-a transformat într-un „vulcan“. A urlat, s-a încurajat singură, a ţipat de furie, dar n-a reuşit să se redreseze. O statistică vorbeşte de la sine despre ce a arătat Serena: a avut primele mingi de break abia în setul doi, la scorul de 3-2 pentru Pliskova. Iar la prima minge de meci pentru Pliskova, a servit o dublă greşeală!

Eliminarea în semifinale înseamnă că, după 1.307 zile, Williams va fi detronată de pe locul 1 mondial. Ea ajunsese pe această poziţie la 10 septembrie 2013, rămânând aici în ultimele 186 de săptămâni, record în tenisul feminin. Pentru a-şi păstra locul 1 WTA, Serena avea nevoie de a ajunge cel puţin în finala de la US Open. Cum n-a reuşit acest lucru, ea va fi detronată de Angelique Kerber în faţa căreia a pierdut, în acest an, în finala de la Australian Open.

Fotoreportaj de la US Open; cum trăiesc americanii turneul de tenis de la New York

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite