Steaua - Petrolul (20:45). Tot ce trebuie să ştii despre Supercupa României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tănase, înconjurat de Hamza şi Boudjeema FOTO: Răzvan Păsărică
Tănase, înconjurat de Hamza şi Boudjeema FOTO: Răzvan Păsărică

Campioana şi câştigătoarea Cupei României se întâlnesc într-o perioadă în care Europa doarme din punct de vedere fotbalistic şi nici suporterii români nu se împing pe la casele de bilete. Meciul dintre Steaua şi Petrolul are loc miercuri, de la ora 20.45.

Supercupa României deschide sezonul 2013-2014 cu o dispută care s-a vrut de gală, dar care nu va avea strălucirea preconizată, din cauza interesului scăzut manifestat de fanii celor două echipe. Federaţia visa să umple „Arena Naţională“, ţinând cont că la finala Cupei au venit 30.000 de ploieşteni, iar suporterii Stelei sunt prezenţi mereu în număr mare la fiecare meci al echipei lor.

Socoteala federalilor nu s-a potrivit însă cu realitatea, perioada de concedii, faptul că meciul se joacă la mijlocul săptămânii la o oră târzie, preţul mare al biletelor şi, nu în ultimul rând, importanţa mai mică a trofeului pus în joc, făcând ca numărul de bilete vândute să fie foarte mic. Steaua a vândut în jur de 8.000 de tichete, iar Petrolul mizează pe maximum 6.000 de fani, astfel că stadionul va fi mai mult de jumătate gol.

Steaua, record în Supercupă

Chiar şi aşa, reprezentanţii celor două echipe susţin că vor da totul pentru a pune mâna pe Supercupă, un trofeu care s-a pus prima dată în joc în 1994. Steaua a câştigat atunci, după prelungiri, în faţa Gloriei Bistriţa, devenind prima deţinătoare a Supercupei. Totodată, roş-albaştrii sunt şi echipa care a câştigat de cele mai multe ori trofeul, având cinci Supercupe în vitrină. Steaua a mai jucat şi trei finale, pierdute în faţa lui Rapid, Dinamo şi Oţelul. De asemenea, actuala campioană a fost protagonista celei mai categorice victorii (4-0 cu Rapid, în 1998) şi a celei mai drastice înfrângeri (0-5 cu Rapid, în 1999).

Declaraţiile celor doi antrenori

Probleme rezolvate pentru Adi Popa

Faţă de sezonul trecut, Steaua şi Petrolul au situaţii diferite din punct de vedere al lotului. Campioana şi-a pierdut golgheterul, pe Raul Rusescu vândut la Sevilla, dar nu-l are la dispoziţie nici pe Chipciu, accidentat grav la finalul campionatului. În plus, Chiricheş e pe picior de plecare şi e folosit tot mai puţin de Reghecampf, iar Adi Popa are probleme după o lovitură primită în ultimul amical din Anglia. În cele din urmă, "Popică" a fost recuperat pentru acest joc.La capitolul veniri sunt trecuţi Nicuşor Stanciu, care s-a integrat bine în echipă, portarul Niţă, mijlocaşul Răduţ şi atacantul italian Federico Piovaccari, care încă e nepregătit fizic.

Bokila se simte "şantajat" de Petrolul şi vrea la Ajaccio

„Lupii“ s-au întărit serios

Excluzându-l pe Bokila, care e pe picior de plecare, Petrolul şi-a păstrat restul vedetelor şi s-a şi întărit serios. Au venit foştii rapidişti Pecanha şi Teixeira, s-a întors Adrian Cristea, de la Standard Liege şi De Lucas şi Martinez, care încă n-au semnat contractele. „Lupii“ s-au despărţit de Hamutovski, Renan, Sauvadet şi Mojica, dar nu-i au la dispoziţie pentru Supercupă pe Marinescu, accidentat, Bornescu şi Geraldo, suspendaţi, şi pe Alcenat, plecat la naţionala statului Haiti.

Naşul şi finul sunt egali

Antrenorii celor două formaţii sunt în viaţa privată naş şi fin. Cosmin Contra l-a cununat pe Laurenţiu Reghecampf, la căsătoria acestuia cu Anamaria Prodan, al doilea mariaj al tehnicianului stelist. Contra şi „Reghe“ au fost o singură dată adversari, ca antrenori, în returul campionatului trecut, când Steaua – Petrolul a fost 2-2. Antrenorul prahovenilor nu va putea sta pe bancă diseară, deoarece el e suspendat. La fel ca la finala Cupei, „lupii“ vor fi dirijaţi de directorul sportiv Cristi Vlad.

Steaua: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – N. Stanciu, Tănase, Popa – Costea
Rezerve: Niţă, D. Bratu, Pârvulescu, Prepeliţă, Răduţ, Nikolici, Piovaccari
Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Petrolul: Pecanha – Achim, Manasse, Hoban, Guilherme – Romario, Mustivar - Boudjeema, Teixeira, Grozav - Hamza
Rezerve: Povilas, Neag, Grecu, Ad.Cristea, Cristescu, Morar
Antrenor: Cosmin Contra
Arbitri: Ovidiu Haţegan – Octavian Şovre şi Aurel Oniţa

Câştigătoarele Supercupei

1. Steaua 5 (1994,1995, 1998, 2001, 2006)
2. Rapid 4 (1999, 2002, 2003, 2007)
3-4. Dinamo 2 (2005, 2012)
CFR Cluj (2009, 2010)
 5. Oţelul (2011)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite