„Super Dan“ pe val, Mutu, umilit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu (stânga) a dat doar două goluri în zece meciuri la Ajaccio
Mutu (stânga) a dat doar două goluri în zece meciuri la Ajaccio

„Bursucul“ a mai produs un rezultat fabulos în Rusia, în timp ce, în Franţa, „Briliantul“ şi-a pierdut strălucirea.

Dan Petrescu a pus piciorul pe acceleraţie şi nimeni nu ştie unde se va opri! În ultimele 13 meciuri în toate competiţiile, Dinamo Moscova, o echipă pe „Super Dan“ a preluat-o de pe ultimul loc, are un bilanţ fantastic: 11 victorii, 2 egaluri, zero înfrângeri!

Ultimul succes a venit, ieri, în deplasare, la Terek, scor 2-1 („dublă“ Kuranyi – Ropotan a jucat la Dinamo din minutul 68).  Elevii lui „Super Dan“ au bifat astfel a cincea victorie la rând în campionat, dintre care trei în compania unor formaţii care se bat la titlu: Zenit (3-0), Rubin Kazan (3-0) şi Terek (2-1). 

Dinamo Moscova a ajuns pe locul 8 din 16 cu 30 de puncte. Ropotan şi compania sunt la două „lungimi“ de poziţia a 5-a, ultima care duce în Liga Europa.

Mutu a intrat la 0-2

Cu două goluri în zece apariţii la Ajaccio – ultimul gol l-a dat din penalty, la 24 noiembrie – Mutu i-a convins pe francezi că nu e salvatorul în care şi-au pus ei speranţele. Atacantul de 33 de ani a început pe bancă meciul pierdut la Montpellier, scor 0-3. Românul a fost introdus abia în minutul  61, când tabela arăta 2-0 pentru gazde.

Ajaccio are o victorie în ultimele cinci etape şi a ajuns pe locul 17 din 20, cu 16 puncte, la fel ca poziţia a 18-a, prima care duce în liga secundă.

Torje integralist în 0-4

Vedetă la echipa naţională, Gabi Torje e titular la o candidată la retrogradare în Spania. Mijlocaşul de bandă a bifat toate minutele în eşecul categoric, scor 0-4, pe care Granada l-a suferit, în deplasare, la Malaga. Granada are 12 puncte şi e pe locul 18, retrogradant.

Marica, gol după două luni

În Germania, Ciprian Marica a fost integralist la Schalke, în meciul cu fosta sa echipă, Stuttgart. Românul a înscris după două luni, egalând scorul la unu, după 12 minute, dar Schalke a fost învinsă cu 3-1. Formaţia din Gelsenkirchen e pe 5, poziţie calificantă în Liga Europa, însă n-a câştigat niciun meci de cinci etape. 

Pe scurt

*În Belgia, Standard Liege, echipa antrenată de Mircea Rednic a câştigat, acasă, cu Charleroi, scor 6-1 şi a urcat pe locul 4, la 11 puncte de lider.

*În Qatar, Răzvan Lucescu şi Ladislau Boloni au învins cu El-Jaish, respectiv Al-Khor. Pentru Boloni a fost prima victorie în campionat după 84 de zile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite