Suntem „mama răniţilor“: CFR Cluj readuce în România un portar care a fost „abonatul“ băncii de rezerve

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giedrius Arlauskis
Giedrius Arlauskis

Fotbalul românesc e plin de jucători care rup norii în competiţia internă, însă eşuează după ce pleacă în străinătate. Nu doar fotbaliştii locali sunt în această situaţie, ci şi stranierii care ajung aici.

Golgheterul campionatului trecut, albanezul Azdren Llullaku, a înscris o dată în Kazahstan! Iar portarul lituanian, Giedrius Arlauskis, n-a reuşit să ajungă titular la nicio echipă, de câte ori a părăsit România. 

Acum, CFR Cluj a anunţat că îl va readuce în Liga I pe „Arla“, ajuns la 29 de ani. „Discuţiile cu Arlauskis sunt foarte avansate. Semnează astăzi, e deja la Cluj. Nu ştiu dacă intră direct titular, deocamdată, văd că apără la CFR cel mai bun portar din Liga I (n.r. – Vâtcă): a primit un singur gol“, a spus preşedintele Iuliu Mureşan la ProSport Live.

Revederea cu Petrescu

Nu întâmplător, ardelenii s-au hotărât să-l transfere pe Arlauskis, un goalkeeper care făcea tuşa la Watford, fiind a treia opţiune, după Gomes şi Pantilimon. 

Dan Petrescu a solicitat aducerea lituanianului, fiindcă a mai lucrat cu el la Unirea Urziceni, în perioada în care echipa a câştigat titlul şi a jucat în grupele Ligii Campionilor. De altfel, la finalul sezonului 2008-2009, Arlauskis a fost ales cel mai bun portar al campionatului.

Debut de coşmar cu Gâlcă

Deşi un portar în vogă în Liga I, „Arla“ nu s-a impus niciodată în afara României. Dovada şi o statistică în acest sens: în şase sezoane la Rubin Kazan, Watford şi Espanyol, lituanianul a adunat 21 de apariţii pe gazon, în rest fiind rezervă!

Arlauskis nu s-a impus în străinătate, nici atunci când a ajuns la o grupare antrenată de un român. În 2016, el a fost împrumutat de Watford la Espanyol la cererea lui Costel Gâlcă. Acesta a lucrat cu portarul lituanian la Steaua, câştigând titlul, Cupa României şi Cupa Ligii. În Spania însă, „Arla“ a debutat într-un 0-6 cu Real Madrid, după care a mai jucat doar de două ori în La Liga!

În stagiunea trecută, noul portar al CFR-ului n-a avut nicio apariţie în Premier League la Watford. În Gruia, el se va bate pentru un loc de titular cu Vâtcă (35 de ani), cu croatul Duka (24 de ani) şi cu Rus (23 de ani).

0 goluri a primit CFR Cluj în ultimele cinci meciuri din campionat în care a înscris de zece ori.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite