„Suntem ca Brad Pitt şi Jennifer Aniston“. Cum a ajuns să conteze din nou Muguruza, adversara Simonei Halep din semifinale la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garbine Muguruza s-a reinventat în acest start de sezon, după un 2019 cu puţine satisfacţii, în care a pierdut contactul cu Top 10-ul mondial. Spaniola nu mai trecuse de optimi la un Grand Slam de la Roland Garros 2018 încoace. Până la Australian Open 2020, unde se va înfrunta din nou cu Simona Halep, cea care îi barase drumul la Paris. Răspunsul la întrebarea - "cum a reuşit Garbine Muguruza să conteze din nou?" - este simplu: Conchita Martinez.

Cea mai bună jucătoare de tenis a Spaniei, Garbine Muguruza nu a fost înţeleasă de nimeni când a insistat asupra colaborării cu francezul Sam Sumyk. În vara lui 2015, Sumyk, antrenor cu multă experienţă în WTA şi rezultate notabile alături Victoria Azarenka, a fost angajat de Muguruza. Un an mai târziu, spaniola triumfa la Roland Garros. După alte 14 luni însă, francezul alegea din motive personale, familiale, să nu meargă alături de Garbine la Wimbledon, iar Muguruza o convoca în regim de urgenţă de Conchita Martinez, căpitan-nejucăor al echipei de Fed Cup a Spaniei începând cu 2013.

Colaborarea celor două a fost magică, Garbine reuşind să triumfe la Wimbledon, acolo unde în urmă cu doi ani disputase prima finală de Grand Slam a carierei. Însă de îndată ce Sumyk a redevenit disponibil, Muguruza i-a mulţumit Conchitei şi a lăsat-o să plece din echipă, preferând să-l păstreze pe francez în ciuda unor episoade şocante la celebrele momente de on-court coaching. Abia în iulie 2019, după o înfrângere în primul tur la Wimbledon, Muguruza a rupt colaborarea cu Sumyk. La vremea respectivă însă, Conchita Martinez avea angajament cu o sportivă pe val - Karolina Pliskova, locul doi în lume.

Garbine Muguruza şi Conchita Martinez s-au reunit însă în final de 2019, la startul perioadei de pregătire, Martinez trecând peste momentul nu tocmai plăcut post-Wimbledon, rămânându-i fidelă conaţionalei în vârstă de 26 de ani.

„Vedeţi... e ca într-un cuplu. Toţi vrem ca Brad Pitt şi Jennifer Aniston să revină împreună, nu? Uneori, aşa se întâmplă. Sunt recunoscătoare pentru oportunitatea pe care am avut-o, de a lucra alături de Karolina Pliskova. A fost o colaborare grozavă, am avut un an fantastic. Acum, înapoi cu Garbine, este un sentiment minunat să fim din nou împreună, reunite, muncind din greu. Pentru mine e minunat, chiar minunat să o văd că se descurcă bine“, a transmis Conchita Martinez, citată de site-ul WTA, care titrează articolul exact aşa: „'Noi suntem ca Brad şi Jen' - Martinez, fericită să fie din nou alături de Muguruza“.

Conchita Martinez, în Hall of Fame începând cu Australian Open 2020

Conchita Martinez a fost în prim-plan la Australian Open. Dincolo de impactul evident pe care îl are în ceea ce o priveşte pe Garbine, câştigătoarea din 1994 de la Wimbledon a fost introdusă în „Tennis Hall of Fame“, alături de Goran Ivanisevic - la rândul său prezent la Melbourne în postura de antrenor al unui star de calibru din tenisul actual (Novak Djokovic).

La microfonul Eurosport, Mats Wilander şi Alex Coretja au avut numai cuvinte de laudă la adresa Conchitei Martinez, apreciind că ea se numără printre cei mai buni antrenori din circuitul WTA. Suedezul Wilander a mai subliniat că, din punctul său de vedere, este important pentru Garbine că în loja ei se vorbeşte din nou spaniola.

Garbine Muguruza, pe o evidentă pantă ascendentă

În 2019, Garbine Muguruza a câştigat un singur trofeu, la modestul turneu de categorie International de la Monterrey. Chiar dacă o victorie în finală în faţa Victoriei Azarenka ar indica, poate, contrariul, întrecerea din Mexic nu a atras jucătoare în mare formă în circuit, spaniola neavând de înfruntat nici măcar o adversară din Top 65 în drumul spre trofeu. Muguruza începuse anul pe locul 18 WTA, dar l-a terminat pe 36.

La Australian Open 2020, Muguruza (32 WTA) a pornit temător (cu tensiometrul pe braţ într-un prin set pierdut la zero), apoi a legat două victorii în faţa unor adversare din Top 10-le mondial actual.

Parcursul spaniolei Garbine Muguruza la Australian Open 2020:

Tur I:        0-6, 6-1, 6-0 cu Shelby Rogers (venită din calificări)
Tur II        6-3, 3-6, 6-3 cu Ajla Tomljanovic
Tur III:      6-1, 6-2 cu Elina Svitolina (cap de serie 5)
Optimi:    6-3, 6-3 cu Kiki Bertens (#9)
Sferturi:   7-5, 6-3 cu Anastasia Pavlyuchenkova (#30)
Semifinale:   cu Simona Halep

CITEŞTE ŞI:

CTP simte că Halep va ajunge în finală: Detaliul pe care l-a remarcat în jocul Simonei

Halep, răsplătită cu o sumă uriaşă: Cât va primi pentru calificarea în semifinale

Halep, dialog simpatic cu un ziarist: Ce întrebare a primit şi ce scrie presa mondială despre ea

FOTO Halep, în extaz: Postarea Simonei spune totul despre visul pe care îl trăieşte la Australian Open

VIDEO Iute ca vântul pe teren, Halep are timp de shopping. Prima reacţie a Simonei după calificarea în semifinale

Adversară familiară pentru Halep în cursa pentru o nouă finală la Australian Open: a început turneul cu set pierdut la zero! Care sunt semifinalele feminine

Fără timp de respiro înainte de semifinală! Simona Halep şi Garbine Muguruza joacă joi: ora meciului

Simona Halep, în regim „Terminator“: victoria cu Anett Kontaveit e unică în palmaresul româncei în Grand Slam-uri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite