„Sunt un fel de Zidane”. Povestea vieţii lui Hamroun, noul erou al Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă Grégory Tadé, titularizat de Mirel Rădoi la numai o zi după ce a semnat cu roş-albaştrii, Steaua a mai câştigat un jucător după prima manşă a disputei cu AS Trencin din turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor.

E vorba despre Jugurtha Hamroun, mijlocaşul ofensiv în vârstă de 26 de ani, adus în urmă cu o săptămână din postura de jucător liber, după ce a evoluat în sezonul trecut la Oţelul Galaţi. Născut în Algeria, la Tizi-Ouzou, Hamroun a fost ochit încă de la 12 ani de scouterii clubului francez En Avant Guingamp. În 2011, după trei sezoane petrecute în Franţa, a semnat cu Cernomoreţ Burgas, din Bulgaria, pentru care a punctat de 7 ori în 14 jocuri şi a atras atenţia clubului Kardemir Karabükspor, din Turcia. Hamroun a jucat în 50 de partide în Turcia, reuşind să înscrie 3 goluri. Din iulie 2014 până în iarna trecută, când a trecut la Oţelul, nu a avut echipă, dar s-a remarcat sub tricoul echipei de la Dunăre, pentru care a jucat de 11 ori în returul Ligii I şi a marcat 4 goluri, unul dintre acestea chiar împotriva Stelei, în surprinzătoarea victorie a gălăţenilor de pe „Arena Naţională”, scor 2-1. „Este o mare onoare să joc la un club precum Steaua. Pot să-mi arăt valoarea, calităţile. Îmi place să driblez, sunt tehnic. Sunt un fel de Zidane. E cea mai fericită zi de când m-am apucat de fotbal! I-am spus lui Mirel Rădoi ca nu sunt 100% apt din punct de vedere fizic, dar acum vreau să-l determin să mă considere un jucator de primul unsprezece la Steaua”, a spus Hamroun la Dolce Sport după meciul de la Trencin, acolo unde a marcat golul de 2-0. 

„Terorismul nu poate fi o religie”

În luna ianuarie, după teribilul atentat care a decimat redacţia săptămânalului satiric „Charlie Hebdo”, Hamroun nu s-a ferit să-şi spună părerea sinceră despre sensibilul subiect. „Religia mea trebuie să mă privească doar pe mine şi pe Dumnezeu! Nu avem dreptul să judecăm credinţa nimănui. Ştiu că acele caricaturi publicate de cei de la «Charlie Hebdo» au rănit orgoliul multor musulmani, dar asta nu justifică barbariile şi răspunsul cu kalaşnikovul. Pentru că astfel, musulmani nevinovaţi devin acum victime. Islamul reprezintă în esenţă o religie care îndeamnă la pace şi respect. Terorismul nu poate fi o religie! Eu am să cred în continuare în libertatea de exprimare”, a spus Hamroun pentru pagina oficială a grupării Oţelul Galaţi.

Partizan şi Maccabi, posibile adversare

Vineri este programată tragerea la sorţi pentru turul al treilea preliminar, iar miza va fi una mai mare, în condiţiile în care nivelul competiţiei va creşte. În cazul foarte probabil în care se va califica, Steaua ar putea întâlni atât adversare extrem de incomode, precum Partizan Belgrad (Serbia), Maccabi Tel-Aviv (Israel) sau Lech Poznan (Polonia), dar şi formaţii mai accesibile, cum ar fi Skënderbeu Korçë (Albania), Videoton Fehérvár (Ungaria) sau HJK Helsinki (Finlanda). 

Bulgarii i-au spus „Prinţul”

Algerianul Hamroun a evoluat în naţionala olimpică a ţării sale, dar şi pentru cea de tineret, însă nu are nicio selecţie la echipa mare. „L-am luat în ultima zi de transferuri! În Bulgaria, la Cernomoreţ Burgas, a jucat şase luni şi bulgarii i-au şi spus «Prinţul». Karabükspor a dat 600.000 de euro pentru a-l transfera”, a explicat Cristi Munteanu, team-managerul de la Oţelul Galaţi. Prenumele lui Hamroun, Jugurtha, provine de la Regele Numidiei din perioada 118 – 105 î.Hr. El a încercat să elibereze Africa de Nord de sub dominaţia romanilor, însă a fost în cele din urmă învins şi executat la Roma în anul 104 î.Hr. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite