Suedezii acuză din nou România de rasism, după cazul George Floyd! Articol dur în presa locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul uciderii lui George Floyd de către un poliţist american, o tragedie uriaşă, a fost asociat de nordici cu un episod petrecut în noiembrie 2019, care nu se poate compara niciodată cu crima care a revoltat acum planeta.

Suedezii ştiu una şi bună: au fost victima rasismului în România, la meciul de pe „Arena Naţională“ din preliminariile Euro 2020.

Şi chiar dacă pornim de la ideea că, într-adevăr, la meciul amintit a existat un moment urât la adresa atacantului de culoare, Alexander Isak, în care s-a aruncat din tribune cu o minge de golf, incidentul nu se poate compara niciodată cu cazul uciderii lui George Floyd! Potrivit ziare.com însă, exact asta au făcut jurnaliştii suedezi de la „Express“ care au legat cele două episoade pentru a demonstra că există rasism şi în fotbal.

Ce au scris cei de la „Express“?

*Am primit recent un memento că deţinătorii puterii din fotbalul mondial nu iau problema în serios. Nevinovăţia României anunţată de UEFA după meciul din noiembrie şi atacurile rasiste asupra lui Alexander Isak de la Bucureşti au fost marcate de aroganţă. Nu a fost găsită nicio dovadă, cu excepţia mărturiilor lui Isaac şi Robin Quasion, deoarece niciun microfon sau nicio imagine nu a putut verifica incidentele.

*Înainte şi după meci, Suedia şi presa din aceasta ţară au fost acuzate că făceau conspiraţii despre rasismul din România. Odată cu achitarea venită din partea UEFA, ultimul cuvânt a devenit cumva al lor.

CITEŞTE ŞI:

Suedezii, şocaţi că România a fost iertată de acuzele lor de rasism: Reacţia dură a federaţiei după verdictul UEFA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite