Stosur şi Kirilenko, în Cartea recordurilor, pentru cel mai lung tiebreak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samantha Stosur şi Maria Kirilenko au intrat în Cartea recordurilor tenisului, disputând duminică în optimile de finală ale US Open cel ai lung tiebreak din istoria turneelor de tenis de Mare Şlem (la simplu feminin), câştigat cu 17-15 de rusoaică.

Australianca Stosur, cap de serie nr. 9, a pierdut acest set, dar ea s-a impus în cele din urmă, cu 6-2, 6-7 (15/17), 6-3, calificându-se în sferturile de finală ale ultimului turneu de Mare Şlem al sezonului.

Acest tiebreak a fost cu un punct mai scurt decât cel jucat de John McEnroe şi Bjorn Borg în setul 4 al finalei de la Wimbledon din 1980 (18-16).

În timpul jocului decisiv, care a încheiat un set lung de o oră şi 24 de minute, Stosur a ratat 5 mingi de meci, iar Kirilenko şi-a adjudecat victoria la a 6-a minge de set.

Anul acesta Stosur s-a specializat în recorduri de durată la acest US Open, disputând în turul 3 cel mai lung meci din era Openului, învingând o altă rusoaică, pe Nadia Petrova, în cel mai lung meci de simplu femei din istoria turneului american, în 3 ore şi 16 minute, după 7-6 (7/5), 6-7 (5/7), 7-5

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite