Stop joc: UEFA a anunţat ce se întâmplă cu Liga Campionilor, Liga Europa şi barajul Islanda - România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo va putea fi văzut, din nou, pe terenul de fotbal abia peste trei luni
Cristiano Ronaldo va putea fi văzut, din nou, pe terenul de fotbal abia peste trei luni

După o şedinţă organizată prin videoconferinţă cu cele 55 de ţări afiliate, forul european a luat o serie de decizii majore privind acest sezon competiţional.

2020 a rămas deja fără principalele sale evenimente sportive, Campionatul European de fotbal şi Jocurile Olimpice, însă amânarea acestor întreceri cu un an a fost, de fapt, decizia uşoară.

Adevărata provocare europeană e salvarea sezonului fotbalistic la nivel de cluburi! Pentru că aici e un haos fără precedent cu campionate rămase în aer şi cu două competiţii majore, Liga Campionilor şi Liga Europa, care au fost „îngheţate“ în diferite faze. În momentul în care UEFA a spus „stop joc“ din cauza pandemiei, erau patru meciuri-retur de disputat în optimile Ligii Campionilor:

*Bayern -  Chelsea (3-0 în tur)

*Barcelona - Napoli (1-1 în tur)

*Man. City - Real Madrid (2-1 în tur)

*Juventus - Lyon (0-1 în tur)

Iar în Liga Europa, situaţia era şi mai gravă! În confruntările Sevilla - AS Roma şi Inter - Getafe nici măcar partidele din prima manşă nu s-au jucat, în timp ce, în următoarele dueluri, au rămas de disputat retururile din optimi:

*Copenhaga - Istanbul BB (0-1 în tur)

*Basel - Frankfurt (3-0 în tur)

*Man. United - LASK (5-0 în tur)

*Wolves - Olympiakos (1-1 în tur)

*Leverkusen - Rangers (3-1 în tur)

*Şahtior - Wolfsburg (2-1 în tur)

Privind acest tablou, devine şi mai clar cât de grea va fi finalizarea acestui sezon european în care echipe întregi, formate din sute de jucători şi staff tehnic şi medical, ar trebui să se deplaseze dintr-un oraş în altul pentru diferite meciuri. Ceea ce, în acest moment, oricum pare cam imposibil, având în vedere că multe aeroporturi sunt închise. 

În aceste condiţii, UEFA vrea să simplifice lucrurile şi să reducă riscul răspândirii coronavirusului. Concret, forul european a avut, astăzi, o şedinţă, organizată prin videoconferinţă cu şefii fotbalului în cele 55 de ţări afiliate în care s-a discutat despre variantele propuse pentru salvarea acestui sezon, atât la nivel naţional, cât şi european.

Şi s-a ajuns la concluzia că, în ceea ce priveşte Liga Campionilor şi Liga Europa, partidele rămase din actuala stagiune să se joace în perioada iulie - august!

Islanda - România, amânat din nou!

Mai mult, după şedinţa forului european, UEFA a hotărât ca partidele internaţionale din luna iunie să fie amânate şi ele. Vorbim despre barajele de calificare pentru Euro 2020, competiţie care, între timp, a devenit Euro 2021 (11 iunie - 11 iulie). 

Înainte de pandemie, primele confruntări din play-off, inclusiv Islanda - România, erau programate pentru 26 martie. După nebunia cauzată de coronavirus, aceste meciuri din play-off au fost amânate pentru 4 iunie. Acum, după ultima şedinţă UEFA s-a convenit ca barajele de calificare să fie mutate în septembrie, datele exacte urmând a fi anunţate ulterior.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite