Steluţa Luca: „Se va da la oase!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai experimentată jucătoare a vâlcencelor spune că meciul de azi cu Györ va fi unul dur fiindcă gazdele nu concep ratarea calificării în finală. Oltchim întâlneşte, azi, de la ora 17.15, în direct pe PRO TV, formaţia maghiară ETO Györ în returul semifinalei Ligii Campionilor.

„Adevărul": Joci parcă de-o viaţă handbal. Îţi mai aduci aminte primul meci la senioare?

Steluţa Luca: Sigur, amintirile frumoase rămân mereu. Aveam 17 ani şi am debutat în liga naţională, la Zalău, marcând nouă goluri într-un meci contra Constanţei.

Când te-ai apucat de handbal sperai să ajungi cândva într-o finală de Liga Campionilor?

Nu, sincer, nici măcar nu visam asta. La mine totul a început ca o simplă joacă în sala de sport şi abia mai târziu am luat lucrurile în serios.

Simţi că meciul cu Györ este un moment definitoriu al carierei tale?

Da, cu siguranţă este cel mai important meci al meu în tricoul Oltchimului. Am câştigat o grămadă de titluri, o Cupă a Cupelor, dar nimic nu se poate compara cu o finală de Liga Campionilor. E o şansă unică în viaţă.

S-a jucat foarte dur în meciul tur. Veţi pune presiune pe adversare şi la Vâlcea?

Va fi o partidă crâncenă, se va mai da la oase, dar acesta este sportul. Principalul nostru obiectiv este însă să nu mai facem erorile de la Györ. Au fost 20 de pase greşite şi erori individuale, un număr prea mare la acest nivel.

Cât va conta faptul că vedeta lor, Anita Görbicz, este refăcută integral?

Sperăm că foarte puţin (râde). Lăsând gluma deoparte, Görbicz este principalul pericol, vede jocul foarte bine, pasează foarte inteligent şi va trebui anihilată cumva.

Norul de cenuşă a schimbat arbitrii semifinalei

Erupţia vulcanului din Islanda, care a dus la închiderea spaţiului aerian în mare parte a Europei, a făcut ca brigada germană delegată iniţial să nu poată ajunge la Râmnicu Vâlcea. În aceste condiţii, forul european a decis ca semifinala Oltchim - Györ să fie condusă de cuplul danez Claud Gramm Pedersen - Henrik Mortensen. Cei doi se aflau deja în România, ei conducând meciuri la turneul de calificare la CE U20, găzduit de Braşov.

10.000 de euro va încasa fiecare jucătoare de la Oltchim Râmnicu Vâlcea pentru o eventuală calificare în finala Ligii Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite