Stejarii, cu om în plus trei sferturi din meciul cu Georgia, o nouă dezamăgire în Rugby Europe Championship

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rugby foto shutterstock

Reprezentativa de rugby a României a fost învinsă, duminică, la Tbilisi, scor 28-17, de selecţionata Georgiei, într-un meci din etapa a patra a Rugby Europe Championship.

Confruntarea a contat şi pentru Cupa Antim Ivireanul, trofeu care este pus în joc în meciurile directe dintre cele două naţionale. 

Conform Agerpres, Georgia a dominat jocul, deşi a evoluat din minutul 21 cu un om mai puţin, iar ''stejarii'' nu au reuşit nici măcar să obţină punctul bonus defensiv.

Georgienii au reuşit eseuri prin Beka Ghigaşvili (50), Akaki Tabuţadze (70), plus o încercare de penalizare (10), la care s-au adăugat punctele reuşite de Tedo Abjandadze (două lovituri de pedeapsă - 19, 40+3- şi o transformare - 51) şi dropgolul lui Ghiorghi Babunaşvili (80+2).

Punctele ''stejarilor'' au venit după eseurile lui Andrei Gorcioaia (22) şi Eugen Căpăţînă (62), transformarea lui Daniel Plai (23), în timp ce Florin Vlaicu a contribuit cu o lovitură pe penalitate (43) şi o transformare (62).

România şi Georgia s-au mai întâlnit de 24 de ori, 14 victorii revenind georgienilor şi nouă Stejarilor, iar o întâlnire s-a terminat la egalitate.

În primele etape ale Rugby Europe Championship, România a fost învinsă de Rusia, scor 18-13, şi s-a impus în faţa Portugaliei (28-27) şi Spaniei (22-16).

Pentru “stejari” urmează confruntarea din 3 sau 4 iulie cu câştigătoarea play-off-ului dintre Belgia şi Olanda, programat la 29 mai.

Clasament:

1. Georgia 18 puncte (4 jocuri)

2. România 9 p (4 j)

3. Portugalia 5 p (3 j)

4. Rusia 4 p (2 j)

5. Spania 2 p (3 j)

6. Belgia/Olanda 0 (0). 

Rugby Europe Championship 2021 contează pentru calificarea la Cupa Mondială 2023 din Franţa. Conform regulamentului, primele două echipe din grupă se califică direct la turneul final, iar ocupanta locului trei va disputa un baraj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite