"Stejarii" au nevoie de 5 victorii pentru a ajunge la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei eşecuri în primăvara trecută echipa de rugby a României ocupă locul 4 în ediţia 2009-2010 a Cupei Europene a Naţiunilor (CEN), competiţie care contează şi ca preliminarii pentru Rugby World Cup 2011. "Stejarii" au nevoie de cinci victorii pentru a nu rata prezenţa la importanta competiţie.

Revenit printre "stejari", în calitate de căpitan, Sorin Socol a caracterizat atmosfera de la lot ca fiind bună. Jucătorul care în 1996 era desemnat MVP-ul Campionatului Mondial de juniori de la Brescia a ţinut să facă o distincţie între naţională şi selecţionata care a participat în Challenge Cup. El s-a ferit însă să comenteze incidentul în urma căruia talonerul Andrei Rădoi a devenit indisponibil - a fost lovit cu piciciorul în faţă, în timp ce se lega la şireturi, de Mihai Adăscăliţei. "Nu am fost acolo când s-a întâmplat. Şi nu vrea să vorbesc despre ceva ce nu am văzut. E o diferenţă între selecţionata Bucureştiului şi echipa României. În calitate de căpitan al naţionalei eu încerc să vorbesc cu ai mei colegi, să previn producerea unor asemenea incidente", a subliniat Socol.

"Rugby-ul se luptă să supravieţuiască"

Aflată pe locul 4 la jumătatea preliminariilor echipa României îşi propune să câştige meciurile cu Spania, Germania şi Georgia (acasă), respectiv din Rusia şi Portugalia. Ceea ce ar aduce o calificare fără emoţii la Cupa Mondială. "Ne aşteaptă o campanie foarte grea. Fiecare meci va fi important. Sunt partide dificile şi nu avem voi să facem erori", a evidenţiat situaţia Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby (FRR).
Sorin Socol, ca de altfel şi colegii săi, este conştient că participarea României la turneul final al Rugby World Cup (RWC) este singura modalitate prin care acest sport mai poate avea şanse să se dezvolte la noi. "România nu a lipsit de la nicio ediţie a Cupei Mondiale. Cu chiu, cu vai rugby-ul a supravieţuit la noi. Pentru a exista în continuare e nevoie să fim prezenţi în Noua Zeelandă", a mărturisit căpitanul "stejarilor".  

România va disputa primul meci sâmbătă, 6 martie, de la ora 14.00, pe stadionul "Arcul de Triumf" din Bucureşti, contra Spaniei. Partida e transmisă la TVR2. El va fi arbitrat de irlandezul John Lacey, asistat de Dudley Phillips şi Darragh McCormack.

Adversarele României din preliminariile Cupei Mondiale 2011:
6 februarie: Spania (Bucureşti)
13 februarie: Germania (Bucureşti)
27 februarie: Rusia (Soci)
13 martie: Georgia (Bucureşti)
20 martie: Portugalia (Lisabona)

Clasament
1. Georgia 14 puncte
2. Rusia 13 puncte
3. Portugalia 12 puncte
4. ROMÂNIA 9 puncte
5. Spania 7 puncte
6. Germania 5 puncte

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite