"Stejarii" sunt aşteptaţi cu braţele deschise în Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calificarea echipei de rugby a României a fost salutată în Noua Zeelandă. Reprezentanţii localităţilor în care se vor pregăti şi vor evolua "stejarii" declară că aceştia vor pleca acasă cu amintiri cât mai frumoase

Preşedinte al Comitetului de Organizare a Rugby World Cup 2011, Martin Snedden, a declarat imediat după meciul România - Uruguay (39-12), de la Bucureşti: "Suntem captivaţi de România. A fost un drum lung pentru cele două echipe, unul care a început în 2008. Din păcat, numai una a avut de câştigat".

În continuare, site-ul oficial al competiţiei aminteşte că în preliminariile Cupei Mondiale s-au disputat 184 de meciuri şi că la ele au participat 80 de naţiuni de pe cinci continente. În mod eronat, despre România se spune că a înregistrat o victorie la cele şase ediţii anterioare, cu Fiji (17-15), în 1991 - de fapt, au fost cinci succese... De asemenea, se pomeneşte de faptul că naţionala noastră a fost, mult timp, un concurent puternic pentru echipele din Turneul celor 5/6 Naţiuni.

În Noua Zeelandă, echipa României va susţine meciuri în Invercargill, Dunedin şi Palmerston North, urmând a locui la Ashburton şi Queenstown.

Iată principalele date ale şederii "stejarilor" în Noua Zeelandă:
1-6 septembrie:
Ashburton (Ashburton Show Grounds)
7-10 septembrie: Invercargill (Southland Boy’s High School)
11-14 septembrie: Queenstown (Queenstown Events Centre)
15-17 septembrie: Invercargill (Southland Boy’s High School)
18-25 septembrie: Dunedin (Caledonian Ground)
26-28 septembrie: Palmerston North (Arena Manawatu)

Reprezentanţii oraşele în care va juca sau va locui naţionala noastră şi-au exprimat bucuria de a o găzdui. "Aşteptăm cu interes meciul României cu Anglia, pe stadionul din Otago. Echipa poate fi sigură de o primire meridională, caldă, în timpul vcelor opt zile pe care le vor petrece la Dunedin", a mărturisit primarul acestui oraş, Dave Cull. 

La fel de încântat este şi omologul său din Palmerston North, Jono Naylor: "Suntem captivaţi că vom primi echipa venit din faza finală a calificărilor. Am observat cu interes că prezenţa a fost câştigată în urma unei dispute tari. Sunt sigur că rugbyştii care vor veni aici vor găsi că locul de cazare şi infrastructura sunt de nivel ridicat".

În sfârşit, primarul din Invercargill, Tim Shadbolt, a precizat că acest oraş, ca de altfel şi Southland, sunt celebre pentru ospitalitatea lor. "Ne face plăcere să aflăm că România a fost confirmată drept câştigătoare a finalei pentru Rugby World Cup 2011", a spus acesta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite