Steaua, fără strălucire în pauza de iarnă. Analiza echipei roş-albastre. Ce merge şi ce nu la echipa antrenată de Reghecampf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amicalele disputate de formaţia campioană în pauza de iarnă au fost dezamăgitoare din punct de vedere al rezultatelor, dar nici jocul „roş-albaştrilor” n-a arătat bine.

Steaua a avut cea mai scurtă pauză competiţională. A terminat sezonul de toamnă pe 21 decembrie şi îl va începe pe cel de primăvară pe 14 februarie. Între cele două date s-au strecurat 18 zile de vacanţă şi două cantonamente, ambele în Spania, unde Steaua n-a impresionat. Echipa lui Reghecampf a obţinut o singură victorie, a făcut cinci egaluri şi a pierdut de patru ori, având în faţă adversari destul de puternici.

Opinia generală a specialiştilor, care au văzut şi analizat jocul Stelei, este că echipa este slăbită faţă de turul campionatului. La acest lucru a contribuit şi plecarea căpitanului Alexandru Bourceanu la Trabzonspor, mutare care deocamdată n-a fost suplinită cu aducerea unui alt fotbalist de acelaşi profil. Reghe a încercat să improvizeze cu Nicuşor Stanciu în poziţia fostului căpitan, fotbalistul de 21 de ani făcând cuplu la închidere cu Mihai Pintilii. Mobilitatea lui Stanciu şi capacitatea lui de a juca pe mai multe posturi la mijloc reprezintă un plus pentru Steaua, însă în afara lui şi a lui Pintilii soluţiile în linia mediană sunt limitate. Mihai Răduţ, care a jucat foarte puţin în tur, nu confirmă nici acum, iar Lucian Filip e în continuare accidentat. Reghecampf continuă să-l folosească destul de puţin pe Ionuţ Neagu, deşi acesta este destul de experimentat şi de câte ori s-a apelat la el a dat randament.

Varela, titular ca fundaş dreapta

Fernando Varela, fundaş adus de la Vaslui pentru un milion de euro, a evoluat destul de bine în amicale şi îi poate lua faţa macedoneanului Georgievski, care a gafat mult în prima parte a sezonului. Varela are avantajul unui fizic impresionant şi s-a adaptat şi pe banda dreaptă, chiar dacă postul său de bază este cel de fundaş central. El va fi un concurent serios pentru Georgievski, după ce acesta îşi va reveni complet. Din urmă însă a venit tare Gabi Matei, fotbalistul care în trei ani la Steaua a jucat 7 meciuri în toate competiţiile, dar care a fost remarcatul tuturor în cantonamnetul din Spania. Nu se ştie însă cât îl vor ţine picioarele pe Matei, el confruntându-se extrem de des cu accidentări serioase.

Decepţia Keşeru

Adus ca un nume cert de titular, Claudiu Keşeru nu s-a adaptat la noua sa formaţie. Keşeru a jucat nouă ani în Franţa şi părea un câştig cert pentru echipă, dar nu doar că n-a marcat niciun gol, dar după primele meciuri a fost lăsat pe banca de rezerve, chiar Reghecampf spunând despre el că nu e la nivelul celorlalţi fotbalişti din lotul său. Din acest motiv, transferul său, prezentat ca o lovitură a încput să semene tot mai mult cu o bombă dezamorsată. Piovaccari a confirmat că rămâne principalul marcator al echipei, în vreme ce Kapetanos a dat senzaţia că înoată pe teren. Steaua a marcat foarte puţin în pregătiri, doar şase goluri în zece meciuri, ceea ce ar trebui să fie un semnal serios de alarmă în perspectiva meciurilor oficiale.

S-a acumulat oboseală

Din cauza vacanţei scurte pe care au avut-o fotbaliştii, dar şi a celor două cantonamente din Spania, unde s-a lucrat intens fizic, jucătorii au resimţit oboseală la meciuri. Acest lucru nu-i îngrijorează pe cei din stafful tehnic, ei considerând că această stare va dispărea în săptămâna care urmează, iar la startul sezonului echipa va avea prospeţime. Tot până atunci, Reghecampf speră să rezolve şi transferul lui Lucian Sânmărtean, pentru a câştiga un om important la mijlocul terenului. Impresia după meciurile de pregătire a fost că greul îl duc tot fotbaliştii vechi, adică Tătăruşanu, Gardoş, Szukala, Pintilii, Adi Popa,Tănase ori Chipciu, la capitolul achiziţii inspirate, Steaua fiind în această iarnă restantă.

Marcatorii Stelei

  • Piovaccari 
  • Neagu
  • Chipciu
  • Stanciu
  • Gardoş

Debutează cu restanţele

Steaua va debuta în noul sezon cu cele două restanţe. Campioana va evolua, în Ghencea, contra Chiajnei, pe 14 februarie, de la ora 20.30 (Digisport), iar pe 18 februarie, contra Universităşii Cluj, pe acelaşi teren, de la ora 18.15

Meciurile amicale ale Stelei

  • Steaua – Elfsborg (Suedia, locul 4) 0-0
  • Steaua – Korona Kielce (Polonia, locul 12) 3-1
  • Steaua – Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria, locul 5) 1-2
  • Steaua – Goteborg (Suedia, locul 10) 0-0
  • Steaua – Dinamo Kiev (Ucraina, locul 2) 0-0
  • Steaua – Baku (Azerbaidjan, locul 5) 0-2
  • Steaua – Union Berlin (Germania, liga a II-a, locul 5) 1-1
  • Steaua – Lucerna (Elveţia, locul 4) 0-1
  • Steaua – Werder Bremen (Germania, locul 12) 0-0
  • Steaua – Nurnberg (Germania, locul 15) 1-5 

Ştiri pe aceeaşi temă:

Steaua, mai sus decât AC Milan, Napoli sau Manchester United în clasamentul mondial al cluburilor

Bourceanu a primit acceptul să fie inclus în lotul lui Trabzonspor pentru meciul cu Juventus, din Europa League

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite