Steaua a pierdut la Timișoara, Baia Mare redevine lider în Superliga de rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când n-a mai pierdut Steaua la Timișoara? Cam de patru decenii, adică de atunci de când bănățenii au cucerit singurul lor titlu de campioni naționali la rugby. Minunea s-a produs din nou, ieri, când RCM Universitatea de Vest nu le-a lăsat bucureștenilor nici măcar bonusul defensiv: 34-24!

Supriză în Superliga de rugby. După ce se impusese în derby-ul cu CSM Știința Baia Mare, Steaua s-a poticnit la Timișoara, unde a fost răpusă de Calafeteanu, Fercu, Lemnaru, Burcea și Mariș. Bănățenii s-au impus cu 34-24, fiind mai mereu la conducere. Ei au deschis scorul chiar în minutul 1, când rapidul Mădălin Lemnaru a marcat primul din cele patru eseuri care au adus bonusul ofensiv. Calafeteanu a transformat încercarea și Timișoara avea 7-0.
Penalitatea concretizată de Dumbravă (min. 7) doar a dat iluzia Stelei că poate câștiga în Banat. Gazdele au reacționat prin eseurile lui Preda (min. 26) și Lemnaru (min. 38), transformate de Calafeteanu. Până la pauză, Zebega a culcat și el mingea între buturile timișorene, iar același Dumbravă a transformat. RCM a intrat la vestiare, pentru odihnă, cu un avantaj liniștitor: 21-10.

În repriza a doua, Steaua a fost ceva mai insistentă, pentru ea eșecul fiind sinonim cu pierderea primului loc - militarii acumulaseră doar 3 puncte bonus în etapele precedente, în timp ce băimărenii aveau un număr dublu. Necula (min. 50) și Vlaicu (min. 62) au înscris eseuri pentru gruparea din Capitală. Primul a fost transformat de Dumbravă, celălalt de același Vlaicu. Nici Timișoara nu a rămas impasibilă, căpitanul Burcea - eseu, în minutul 56, și Calateanu - transformare menținând-o la conducere: 28-24.

Ultimul ”sfert” al întâlnirii a adus alte puncte în contul lui ”Cala”, care a fructificat două lovituri de pedeapsă (min. 69 și 81). Prin ele Timișoara obține un succes care îi asigură locul 4. Steaua, în schimb, coboară pe poziția a doua.

Celelalte rezultate din etapa a 9-a:
CSM București - CSM Știința Baia Mare 3-33
CSU Arad - Farul Constanța 8-40
Dinamo - CS ”U” Cluj 50-11

Clasament
1. Baia Mare    39 puncte (7 puncte bonus)
2. Steaua    35 puncte (3 puncte bonus)
3. Constanța    34 puncte (6 puncte bonus)
4. Timișoara    28 puncte (8 puncte bonus)
....................................................................
5. Dinamo    20 puncte (2 puncte bonus)
6. CSM București    13 puncte (3 puncte bonus)
....................................................................
7. Cluj        6 puncte (2 puncte bonus)
8. Arad        0 puncte

Etapa următoare (a 10-a) - 28 mai
Baia Mare: CSM Știința - RCM Univ. de Vest Timișoara
București: Steaua - CSU Arad
Constanța: Farul - Dinamo
Cluj: CS ”U” - CSM București
După această etapă Superliga se va întrerupe, ea urmând a fi urmată în octombrie, după participarea României la Cupa Mondială din Noua Zeelandă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite