Steaua - Pandurii 1-1: Astra a devenit noua campioană a României. Giurgiu, al 13-lea oraş în care ajunge titlul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Oficialii roş-albaştrilor au tot încercat să pună presiune pe adversarele giurgiuvenilor, în încercarea de a împiedica trupa pregătită de Marius Şumudică. Degeaba! Steaua a fost echipa care s-a împiedicat, făcând ca lupta pentru locul 1 să se încheie.

Fără mai mulţi titulari, Steaua a fost condusă de Pandurii, după ce Hora a deschis scorul (60). Enache a egalat (66), însă scorul final, 1-1, a fost, de fapt, un eşec pentru echipa lui Reghecampf.

Când mai are un meci de disputat, Steaua a acumulat 40 de puncte, fiind la cinci puncte de liderul Astra care, în această seară, a şi devenit noua campioană a României din punct de vedere matematic.

Oraşele campioane din istoria primului eşalon:

Bucureşti
Timişoara
Ploieşti
Arad
Craiova
Cluj-Napoca
Piteşti
Oradea
Braşov
Reşiţa
Urziceni
Galaţi
Giurgiu

UPDATE 22.38 - Jucătorii şi stafful Astrei, aflaţi în cantonament pentru meciul cu Dinamo (luni, ora 20.30), au ieşit în faţa hotelului şi scandează „campionii, campionii“.

Helmuth Duckadam (preşedinte de onoare Steaua): Nu ne rămâne decât să-i felicităm pentru titlu. A câştigat campionatul o echipă care a arătat un fotbal bun. Acum e important să fie o reprezentantă bună pentru România în Europa. E greu însă să ajungă în grupele europene. Din câte ştiu eu, sunt mulţi jucători la final de contract. Va fi greu să-i păstreze. De ce să zici că titlul nu e meritat pentru Astra?

Marius Şumudică (antrenor Astra): N-am trăit astfel de momente. E pentru prima dată în viaţă. E meritul jucătorilor. E un moment pe care trebuie să-l sărbătorim, chiar dacă mâine avem meci. Campioana acestei ediţii nu poate fi pusă la îndoială. Am terminat pe locul 1 şi în sezonul regulat şi în play-off. Astra Giurgiu a practicat cel mai frumos fotbal din acest an. Nu e meritul meu, ci meritul băieţilor, în primul rând. Va fi scris, probabil, într-un colţişor şi numele meu.

Daniel Niculae (atacant Astra): Ne-am uitat cu emoţii la Steaua - Pandurii. Cu Dinamo, dar şi cu Pandurii vom juca la victorie pentru a arăta că suntem campionii României. Steaua nu şi-a creat foarte multe ocazii. E o bucurie de nedescris că am ieşit campioni. Probabil, va fi o noapte lungă. E cea mai mare mândrie să câştigi titlul. Săpunaru şi Alibec sunt cei mai buni jucători din campionatul românesc.

Denis Alibec (atacant Astra): Suntem foarte fericiţi. Nici nu vă daţi seama prin ce momente trecem. Pe finalul meciului Steaua - Pandurii, am înnebunit în cameră, aşteptând sfârşitul. Nici nu ştiam ce să mai facem. Meciul nostru cu Steaua în care am pierdut, la Piteşti, a fost cel mai greu moment din acest sezon. O să-l sunăm acum şi pe Budescu şi o să-l felicităm, fiindcă ne-a ajutat în prima parte a sezonului.

Florin Lovin (mijlocaş Astra): Nu-mi vine să cred, mai ales că, în ultimii doi ani, am fost mai mult la retrogradare. Cel mai frumos moment a fost victoria cu Steaua din play-off, fiindcă am arătat cine a meritat să ia titlul. La golul Pandurilor, am sărit pe pat de bucurie. E o bucurie imensă, puţin umbrită că nu avem foarte mulţi fani care să sărbătorească alături de noi. Oraşul Giurgiu nu e foarte puternic financiar. Sper ca, mâine, cu Dinamo, intrarea să fie de un leu sau de doi lei ca să avem stadionul plin. Alibec a fost determinant pentru noi, dar n-a jucat singur. A fost şi accidentat, dar şi suspendat, dar echipa a câştigat. Astra a avut un lot omogen. N-am mai întâlnit până acum o echipă în care fiecare jucător să fie prieten cu celălalt. Şumudică a avut un rol uriaş şi ne-a făcut să trecem peste toate problemele care au fost. Eu sunt convins că vom intra şi în grupele Ligii Campionilor. Personal, cred că Enache a făcut o alegere neinspirată când a plecat la rivala Steaua.

UPDATE 22.47 - Digi Sport transmite, în direct, bucuria celor de la Astra din cantonament. La un moment dat, s-a auzit, în direct, în toată „splendoarea“ ei, următoarea scandare a celor de la Astra: „M*ie Steaua, M*ie Steaua“. Moderatorul emisiunii a ţinut să taxeze această manifestare a giurguivenilor.

CITEŞTE ŞI:

*Paşte nefericit: Gigi Becali, distrus după pierderea titlului. La ce concluzie zdrobitoare a ajuns şi ce va face

*De la Olimpia Bucureşti la Astra Giurgiu: lista echipelor care au luat campionatul românesc din 1910 până acum
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite