VIDEO Steaua vrea să retrăiască visul de acum şapte ani: cum au debutat roş-albaştrii cu o victorie în Ligă. Imagini de colecţie cu Neşu, Dică şi Olăroiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schalke – Steaua (miercuri, ora 21.45, Digi Sport 1, Dolce Sport 1) înseamnă revenirea formaţiei din Ghencea în cea mai tare competiţie intercluburi după o absenţă de cinci ani. De-a lungul istoriei, steliştii au început o singură dată cu un succes în grupele Ligii la capătul unui meci fabulos.

Steaua are de înfruntat 54.000 de nemţi, la Gelsenkirchen, dar şi istoria care spune că formaţia din Ghencea deţine o serie de recorduri negative în grupele Ligii Campionilor. 

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf nu e deloc descurajat de acest bilanţ şi susţine că roş-albaştrii pot deveni prima formaţie din Liga I care ajunge în primăvara Ligii. O victorie, miercuri seară, în meciul cu Schalke (21.45, Digi Sport, Dolce Sport 1) ar fi începutul perfect pentru îndeplinirea acestui vis. Numai că au trecut şapte ani de când Steaua n-a mai izbutit să debuteze cu un succes, în deplasare, în grupele Ligii. 

Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost la 13 septembrie 2006, după o partidă memorabilă cu Dinamo Kiev.

Ce s-a întâmplat?

Atunci, formaţia din Ghencea revenea în grupele Ligii după o absenţă de zece ani, pe când Dinamo Kiev era o prezenţă constantă în această competiţie. În capitala Ucrainei însă, Steaua a uimit întreaga Europa printr-o prestaţie stelară.

A condus din minutul 3, când Ghionea a deschis scorul şi, chiar dacă s-a văzut egalată în minutul 16, trupa pregătită de Cosmin Olăroiu a intrat la pauză cu 3-1, după ce Vali Badea (24) şi Nicolae Dică (43) şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor. Bucureştenii n-au slăbit ritmul nici după pauză, acelaşi Dică făcând 4-1 în minutul 79.

În ciuda startului fulminant, victoria de la Kiev a rămas singură pentru Steaua în grupele Ligii în acel sezon. În celălalte cinci jocuri, echipa lui Olăroiu a bifat două remize şi trei eşecuri, terminând pe locul 3 o grupă din care au mai făcut parte Lyon şi Real Madrid. 

Echipa Stelei în meciul cu Dinamo Kiev: Carlos – Saban, Goian, Ghionea, Neşu – Nicoliţă, Paraschiv, Lovin, Cristocea (Opriţa 74) – N. Dică (Ov. Petre 82), V. Badea (Thereau 70). Antrenor: Cosmin Olăroiu

VEZI IMAGINI DE COLECŢIE DE LA MECIUL DINAMO KIEV - STEAUA

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite