Steaua a măturat pe jos cu echipa naţională cu zâmbetul pe buze: scene şi declaraţii penibile la revenirea în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantonamentul inoportun al naţionalei în Turcia a scos la iveală, dincolo de carenţe organizatorice, şi o realitate jenantă: Steaua a şters pe jos cu Federaţia Română de Fotbal.

Totul a început cu refuzul clubului de a-i lăsa pe Niţă, Papp, Toşca, Pintilii, Stanciu şi Popa la lot. 

Iar după ce Reghecampf l-a sfidat pe Iordănescu, soţia antrenorului stelist, Anamaria Prodan, a încercat să anuleze amicalul selecţionatei divizionare cu Zimbru Chişinău, într-o tentativă de a pune acţiunea FRF într-o lumină şi mai proastă.

Dacă testul cu moldovenii s-a disputat într-un final, în schimb, amicalul cu Beroe Stara Zagora (locul 3 în prima ligă bulgară) a început cu 20 de minute întârziere. Motivul? Vestiarele complexului care a găzduit partida erau ocupate de Steaua şi AS Trencin, angrenaţi într-un alt test pe un teren alăturat! 

„Ce fac acum? Stau după Steaua?“, a strigat un Iordănescu nervos, reacţia sa cuprinzând perfect penibilul momentului.

Argăseală, comic: „Respect pentru Puiu“

Steaua şi ce a rămas din selecţionata divizionară, după cantonamentul de aproape două săptămâni din Turcia, s-au întors în ţară în acelaşi avion. Iar la sosire, oficialii celor două echipe s-au comportat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Tonul declaraţiilor comice a fost dat de preşedintele roş-albaştrilor, Valeriu Argăseală. „Avem o colaborare bună cu FRF, inclusiv cu Puiu Iordănescu, care din când în când mai glumeşte, dar colaborarea noastră e, în primul rând, pe respectul pe care-l purtăm şi ni-l poartă. Vreau să subliniez că oricând Steaua va da jucătorii de care naţionala va avea nevoie şi vom susţine necondiţionat echipa naţională pentru îndeplinirea obiectivului la Campionatul European“, a spus Argăseală, omiţând că Iordănescu tocmai a fost sfidat, după ce şase stelişti n-au fost lăsaţi la lot.

Apoi, preşedintele campioanei l-a îmbrăţişat pe Iordănescu, într-un gest teatral, pentru camere, stârnind reacţia amuzată a „Generalului“: „Vedeţi ce bun diplomat e?“.

Nimeni nu va fi sancţionat

Dacă cineva şi-a imaginat că FRF va lua vreo măsură împotriva Stelei, în condţiile în care nici nu poate, cantonamentul tricolorilor fiind programat în afara datelor FIFA şi UEFA, atunci ultimele declaraţii date de Răzvan Burleanu exclud această variantă.

„Mi-aş dori să avem un comportament bărbătesc din partea unui component al Stelei, care să spună că nu i-a lăsat pe jucători la naţională. Altfel, orice sancţiune s-ar duce tot spre jucători. Ea ar fi de 4-8 etape de suspendare. Dar n-am face decât să intervenim cu o nedreptate asupra unei alte nedreptăţi“, a concluzionat preşedintele FRF.

Burleanu a remarcat o rezervă

În ceea ce priveşte câştigurile cantonamentului naţionalei, ele au fost subliniate de Răzvan Burleanu: „Săpunaru, care deja e o certitudine pentru naţională, iar dintre cei noi mi-au plăcut Ivan şi Filip. Hodorogea e şi el pe un drum bun“. De remarcat că Hodorogea a avut următorul bilanţ în stagiul naţionalei:

*A jucat ultimele 16 minute cu Torpedo Kutaisi.

*A intrat în minutul 34 cu Zimbru Chişinău, fiindcă s-a accidentat Găman.

*A rămas pe bancă în testul cu Beroe Stara Zagora.

Întrebat dacă prin cantonamentul din Antalya l-a încurcat pe fiul său, Edward, care e antrenor la Pandurii, echipă cu patru jucători în lot, Iordănescu a spus: „N-am încurcat pe nimeni. Poate doar pe nevasta mea o încurc. Turneul a fost extrem de util. Am dat şansa unor jucători tineri care aspiră la echipa naţională să joace“.

Rezultatele naţionalei în Antalya

România – Torpedo Kutaisi (locul 10 Georgia) 5-1

Enache 5, Ivan 6, Alibec 44, Răduţ 48, Tănase 57 / Purtskhvanidze 86

România – Zimbru Chişinău (locul 3 Moldova) 1-0

Hora 1

România – Beroe Stara Zagora (locul 3 Bulgaria) 2-1

Alibec 35, Hora 68 / Delev 31

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite