Steaua mai are speranţe de doi bani. Râpă şi Chiricheş au fost „comisarii“ de serviciu la Amsterdam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a nimerit la fix ca Ajax – Steaua să se joace la 14 februarie. În ultimele două luni, roş-albaştrii au aşteptat întâlnirea cu gigantul olandez, aşa cum un puşti de 14-15 ani aşteaptă să se vadă de „Valentine’s Day“ cu o tipă pe care a admirat-o luni de zile, iar în final şi-a făcut curaj şi a invitat-o în oraş de „Ziua îndrăgostiţilor“.

Spre lauda lor, elevii lui Reghecampf şi-au ascuns bine emoţiile pe „Amsterdam ArenA“. Mai mult, chiar au arătat un pic de tupeu, având prima ocazie de gol. În minutul 4, Adi Popa a pătruns în careu, balonul a ajuns la Rusescu după o combinaţie rapidă, dar şutul golgheterului stelist a fost blocat de Van Rhijn. 

Replica olandeză a venit de unde se aştepta toată lumea: de pe flancul drept al Stelei, unde Râpă a fost depăşit constant. Prima dată, în minutul 8: Fischer a urcat excelent pe stânga, l-a scos din joc pe fotbalistul adus de la Oţelul, a centrat în gura porţii, dar niciun olandez n-a ajuns la balon. 

A doua gafă a lui Râpă a adus şi a doua şansă pentru Ajax: fundaşul dreapta n-a lăsat balonul să iasă în aut, în schimb, i-a pasat unui adversar, care l-a lansat pe Sightorsson. Acesta s-a întors, ca la PlayStation, cu Gardoş în spate, dar l-a luat la ţintă pe Tătăruşanu (21).

Din păcate, Râpă n-a fost singurul stelist care şi-a confirmat, aseară, forma proastă din amicale. După mai multe erori în perioada de pregătire, Chiricheş a comis-o şi la Amsterdam. Lovitură liberă bătută de Eriksen de pe dreapta, Chiricheş l-a pierdut din marcaj pe Alderweireld, care s-a înălţat şi a marcat cu capul, la colţul lung.

Arbitraj pro-Steaua

La 1-0, au urmat două şanse excelente de egalare pentru bucureşteni, însă Adi Popa n-a avut curajul de a trage la poartă (35), iar Chipciu l-a „rupt“ pe portarul Vermeer, în loc să rupă plasa porţii (37).

Steaua se poate considera norocoasă că a scăpat ieftin pe finalul reprizei, fiind ajutată de brigada care a condus meciul. Mai întâi, centralul l-a iertat pe Bourceanu de eliminare (35), pentru ca tuşierul să anuleze un al doilea gol al lui Ajax pentru un ofsaid milimetric (40).

Defensivă făcută şah-mat

Nici n-a început bine partea secundă că s-a şi modificat tabela. Combinaţie fantastică în careul Stelei, De Jong i-a deviat pentru fundaşul Van Rhijn, iar acesta a finalizat ca un atacant pur-sânge.

Rusescu, ce ratare, Rocha a dormit

Roş-albaştrii au avut nevoie de 12 minute ca să dea un semn de viaţă. Centrarea lui Adi Popa a fost deviată, iar portarul Cillessen a scos balonul de sub transversală (57). Minutul 60 a adus cea mai mare ocazie pentru bucureşteni: Latovlevici a centrat perfect, dar reluarea lui Rusescu l-a nimerit fix pe Cillessen.

Minutul 76 a arătat că Gigi Becali are dreptate când spune că Rocha doarme pe teren. Brazilianul a primit o pasă ideală în centrul careului, dar până să facă vreo mişcare a şi fost deposedat.

S-a terminat 2-0, fără ca Ajax să fi forţat, iar senzaţia generală e că joia viitoare, pe „Arena Naţională“, Steaua are nevoie de un miracol ca să obţină calificarea.

Ajax – Steaua 2-0

Ajax: Vermeer (Cillessen 46) - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - S. de Jong, Schone, Eriksen – Cuenca (Poulsen 73), Sightorsson (Boerrigter 82), Fischer. Antrenor: Frank de Boer

Steaua: Tătăruşanu - Râpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa (M. Costea 82), Rusescu (Rocha 70), Chipciu – Nikolici (Tatu 53). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Goluri: Alderweireld 28, Van Rhijn 49

Eliminat: Pintilii 89

Stadion „Amsterdam ArenA“: 48.000

Arbitru: Stanislav Todorov (Bulgaria)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite