Steaua a învins Astra, scor 2-0, şi s-a calificat în finala Cupei Ligii. Momente amuzante cu Şumudică în prim-plan: “Aoleu, Şumi, te-au suspendat ăştia?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Steaua a învins-o în această seară pe Astra, scor 2-0, aceasta fiind a treia victorie a roş-albaştrilor în faţa rivalei din Giurgiu în decurs de o lună. Exilat în tribune, tehnicianul liderului va putea sta sâmbătă pe bancă, la derby-ul care poate decide campioana.

Meciul dintre Astra şi Steaua a început dimineaţă, la Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal.
Antrenorul liderului la zi al Ligii I, Marius Şumudică, a fost suspendat o etapă, pentru gesturile obscene adresate fanilor stelişti la meciul din partida tur a semifinalelor Cupei Ligii, jucat la Piteşti şi câştigat de Steaua cu 1-0. Evident, pedeapsa nu i-a deranjat foarte tare pe giurgiuveni, în condiţiile în care Şumudică a declarat că nu e interesat de această competiţie. “Este foarte bine că el va putea sta pe bancă la meciul cu Steaua de sâmbătă, din campionat”, a comentat preşedintele Astrei, Dani Coman. Decizia a venit cu puţin timp înaintea startului partidei, motiv pentru care Şumudică a fost protagonistul unui moment amuzant. Observatorul partidei, Adrian Ionescu, habar n-avea de verdictul Comisiei de Disciplină şi s-a mirat de faptul că tehnicianul de 45 de ani a urcat în tribună: “Aoleu, Şumi, te-au suspendat ăştia?”.

Bawab a decis meciul rezervelor

Ambii tehnicieni s-au ţinut de cuvânt şi au introdus pe teren doar rezerve. Tha'er Bawab a deschis repede scorul, iordanianul de 31 de ani repetând apoi figura şi în debutul reprizei secunde. A fost răspunsul pe care fotbalistul i l-a dat patronului Gigi Becali, care îl ironizase cu doar o zi înainte. “Ce să facă Bawab? Păi, mai bine intram eu titular! La revedere Bawab, joc eu mai bine decât el”, spunea latifundiarul din Pipera. Portarul Valentin Cojocaru a apărat şi el un penalty, executat de Alexandru Ioniţă II, astfel că roş-albaştrii s-au calificat pentru al doilea an consecutiv în finala Cupei Ligii, cu scorul general de 3-0. Cel mai probabil, echipa lui Laurenţiu Reghecampf va da piept în ultimul act cu cei de la Concordia Chiajna. Ilfovenii joacă mâine, de la ora 19.00, returul semifinalei cu Dinamo, de la adăpostul unui confortabil 3-0 obţinut în meciul tur.

Astra Giurgiu - Steaua Bucureşti 0-2

Golurile au fost marcate Bawab în minutele 5 şi 51.

În minutul 58, Ioniţă a ratat o lovitură de la 11 metri, acordată de Haţegan după un duel între Moise şi Kharja. Astra a avut şi un gol anulat, în minutul 58, pe motiv de ofsaid. Şi Steaua a avut un gol anulat din acelaşi motiv, în minutul 74.

Astra Giurgiu: Gavrilaş - A. Stan, Scarlatache, Geraldo, R. Alves - Dandea - D. Florea, Teixeira (Răileanu '78), Al. Ioniţă, I. Roşu (Moise '23)- D. Niculae. Antrenor: Marius Şumudică.

Steaua: Cojocaru - Râpă, Papp, Carp, L. Filip - Muniru (Bourceanu '13), Kharja - Enache (Popadiuc '55), Gebhart, Bawab - Marica (Tade '55). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite