Steaua ia numai „ţepe“, CFR - bani cu lopata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Renan Garcia
Renan Garcia

CFR câştigă trofeu după trofeu şi dintr-un alt motiv decât cel pur sportiv.

Oficialii clujenilor au reuşit să găsească finanţare pentru transferuri spectaculoase în plină criză. Cum? Nu folosind doar banii lui Paszkany, ci cumpărând fotbalişti de calitate şi vânzându-i, ulterior, pe bani frumoşi. Exemplele sunt multiple, iar ultimul e reprezentat de brazilianul Renan Garcia (foto). Acesta a sosit în Gruia liber de contract la începutul sezonului trecut. S-a impus imediat în primul „11" şi a bifat 18 jocuri şi trei goluri în turul Ligii I.

Prestaţiile sale l-au adus în atenţia celor de la Sampdoria. Gruparea din Serie B a optat pentru un împrumut al mijlocaşului de 25 de ani în schimbul sumei de un milion de euro.

Renan, o nouă lovitură

Între timp, „Sampi" a promovat în Serie A şi va activa clauza prin care îl va transfera definitiv pe Renan. Astfel, încă 3,5 milioane de euro vor intra în conturile CFR-ului. Pe scurt, campioana a reuşit o nouă lovitură pe piaţa transferurilor.

Dacă ardelenii fac bani din transferuri, în schimb, Steaua iese mai mereu în pierdere. Formaţia din Ghencea a devenit o „maşină de tocat" pentru fotbalişti. Au existat multe cazuri în care, pe lângă „ţepe" gen Andrey, în Ghencea au ajuns jucători cu un CV bun pentru ca, după perioada petrecută la Steaua, să-şi strice cota de piaţă şi să plece ori gratis, ori pe sume mici.  

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite