Steaua dă astăzi examenul anului în Liga Campionilor. Diseară, de la ora 21.45, meci cu Manchester City

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicecampioana României începe în această seară lupta pentru revenirea în grupele celei mai importante competiţii intercluburi din lume, după o pauză de trei ani, împotriva unui colos, Manchester City, care a cheltuit numai în această vară peste 180 de milioane de euro.

„Cu Manchester City sunt două meciuri foarte importante pentru noi. Sperăm foarte mult să reuşim un rezultat pozitiv acasă şi să încercăm să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor. Ştiu că va fi foarte greu, dar nu cred că este imposibil“, spunea ieri tehnicianul Stelei, Laurenţiu Reghecampf.

Într-adevăr, duelul dintre vicecampioana Ligii I şi ocupanta locului al patrulea din ultimul sezon al Premier League este mai mult decât inegal. În ciuda faptului că este cea mai constantă echipă românească din ultimii ani, singura care nu s-a făcut de râs în Europa, Steaua rămâne reprezentanta unui fotbal sărac, în care cluburile trăiesc de pe o zi pe alta. De partea cealaltă, clubul Manchester City este de mai mulţi ani în prim-planul fotbalului englez şi european, după ce gruparea a fost achiziţionată de Abu Dhabi Unted Group for Development and Investment din Emiratele Arabe Unite, pentru 200 de milioane de lire sterline. Fondul de investiţii controlat de familia regală din Emirate mai deţine cluburile Melbourne City, Yokohama Marinos şi New York City FC. De atunci, City a câştigat de două ori campionatul în Anglia, o dată Cupa Angliei şi de două ori Cupa Ligii. Fondat în1880, Manchester City a câştigat anterior preluării de către Abu Dhabi Group tot două titluri de campioană a Angliei, de trei ori Cupa Angliei, de două ori Cupa Ligii, dar şi Cupa Cupelor. Dubla manşă cu Steaua are o importanţă majoră pentru „cetăţeni“, în condiţiile în care ambiţiile proprietarilor din Golf se îndreaptă către câştigarea Ligii Campionilor, competiţie în care City nu a trecut niciodată de semifinale.

Stones, transferat pe 55 de milioane de euro

În această vară, după aducerea lui Pep Guardiola pe banca tehnică, Manchester City a cheluit 183 de milioane de euro pe achiziţii. Spre exemplu, în schimbul fundaşului John Stones de la Everton s-au plătit 55 de milioane de euro, germanul Leroy Sané (Schalke 04), a fost achiziţionat cu 44 de milioane de euro, iar brazilianul Gabriel Jesus (Palmeiras) a fost transferat în schimbul a 32 de milioane de euro. În total, lotul celor de la Manchester City valorează 589,5 milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, cei mai bine cotaţi fiind Kevin De Bruyne şi Sergio Agüero, care valorează câte 60 de milioane. De partea cealaltă, Steaua are un lot de 26,2 milioane de euro, conform sursei citate, cel mai bine cotat fotbalist fiind Nicolae Stanciu, cu o valoare de piaţă de 3,5 milioane de euro. Stanciu, despre care presa engleză a scris că este urmărit atent şi de Chelsea, este însă evaluat de patronul Gigi Becali la „10 milioane, poate chiar 30 sau 40 de milioane“. În această vară, Steaua a cheltuit 3,2 milioane de euro pe achiziţii, dar a şi vândut jucători în valoare de 4,4 milioane.  Contra celor de la City, Steaua nu va putea cont ape serviciile căpitanului ei, Mihai Pintilii, care s-a accidentat şi va fi operat, el urmând a absenta până în noiembrie.

City s-a antrenat în Ghencea

Sosiţi duminică seara la Bucureşti cu un avion privat, Manchester City s-a antrenat pe stadionul din Ghencea, stârnind nemulţumirea lui Reghecampf: “Nu preţuim ceea ce avem. Dăm lucrurile de preţ unor străini. Mi se pare incredibil! E normal să fim deschişi şi să ajutăm echipele străine care vin aici. Mi se pare delpasat să nu laşi echipa ta să antreneze şi să folosească terenul respectiv, dar să permiţi asta altei echipe. Suntem indignaţi şi mâhniţi că nu putem folosi baza celor de la CSA Steaua. Nici nu are rost să mai discutăm. Gândiţi-vă că ne deplasăm zilnic la Domneşti să ne atrenăm, iar o echipă din Anglia vine aici şi primeşte totul pe tavă. Mi se pare incredibil acest lucru. Este de datoria celor de la CSA să analizeze şi să se gândească la aceste situaţii", a spus Reghecampf la conferinţa de presă de ieri.

Pantilimon nu s-a putut impune

La Manchester City a evoluat şi portarul Costel Pantilimon (2011-2014). Internaţionalul român nu a putut însă face faţă concurenţei cu englezul Joe Hart, astfel că n-a apărat poarta „cetăţenilor“ decât într-un total de 29 de partide, dintre care 7 în Premier League, 11 în Cupa Angliei, 10 în Cupa Ligii şi una în cupele europene. În prezent, Pantilimon e legitimat la Watford, tot în Premier League, după ce a mai trecut şi pe la Sunderland.

Bişniţarii cer sume exorbitante pe bilete

Meciul dintre Steaua şi Manchester City a stârnit un interes enorm, iar bişniţarii încearcă să profite de acest lucru. Cele mai ieftine bilete, cele de la peluză, care costau oficial 60 de lei, au ajuns să fie vândute chiar şi cu 150 de lei, iar un tichet la tribunele I şi a II-a, inelul 2 şi 3, costă acum pe net între 200 şi 300 de lei, deşi preţurile oficiale erau de 80, respectiv 100 de lei. De asemenea, un bilet VIP, care costa oficial 450 de lei, se vinde „la negru“ chiar şi cu 2.400 de lei.

Programul meciurilor din play-off

Marţi

Ruta campioanelor

FC Copenhaga (Danemarca) - APOEL Nicosia (Cipru)

Dinamo Zagreb (Croaţia) - FC Salzburg (Austria)

Ruta non-campioanelor

Steaua Bucureşti (România) - Manchester City (Anglia)

Young Boys Berna (Elveţia) - Borussia Mönchengladbach (Germania)

Ajax Amsterdam (Olanda) - FK Rostov (Rusia)

Miercuri

Ruta campioanelor

Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria) - Viktoria Plzen (Cehia)

Celtic Glasgow (Scoţia) - Hapoel Beer-Sheva (Israel)

Dundalk FC (Irlanda) - Legia Varşovia (Polonia)

Ruta non-campioanelor

FC Porto (Portugalia) - AS Roma (Italia)

Villarreal (Spania) - AS Monaco (Franţa)

toate meciurile se dispută de la ora 21.45

Steaua – Manchester City

STEAUA: Fl. Niţă – Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovici – Bourceanu, Achim – Ad. Popa, N. Stanciu, Hamroun – Golubovici. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Rezerve: Cojocaru – Ov. Popescu, D. Popescu, Mitrea, Aganovici, Tudorie, Muniru

MANCHESTER CITY: Caballero – Sagna, Stones, Kolarov, Clichy – Fernandinho, De Bruyne, Silva – Sterling, Agüero, Nolito. Antrenor: Pep Guardiola

Rezerve: Hart – Zabaleta, Otamendi, Fernando, Navas, Sané, Iheanacho

Stadion: „Arena Naţională“

Arbitri: Daniele Orsato - Riccardo Di Fiore, Lorenzo Manganelli (asistenţi) – Paolo Mazzoleni, Carmine Russo (adiţionali) – Matteo Passeri (rezervă)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite