Steaua şi CFR Cluj au îmbunătăţit coeficientul UEFA al României

Steaua şi CFR Cluj au îmbunătăţit coeficientul UEFA al României

Steaua a contribuit serios la numărul mare de puncte adunate de echipele româneşti în cupele europene

După calificarea în optimile Europa League, Steaua a îmbunătăţit coeficientul european al României, care anul viitor va avea sigur patru echipe care vor juca în cupele europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Steaua este singura echipă din România care a adunat cele mai multe puncte în acest sezon de Europa League. Pe lângă trupa din Ghencea, CFR Cluj a contribuit serios la îmbunătăţirea coeficientului european al ţării noastre. În competiţiile europene au mai evoluat în acest an şi FC Vaslui, Rapid şi Dinamo, care n-au rupt gura târgului, ba mai mult, au fost eliminate prematur din competiţie.

În acest sezon, România a adunat 32 de puncte, având un coeficient  de 6.40, cel mai bun de la sezonul „uefantastic” încoace, când Rapid şi Steaua au jucat un sfert de finală în Cupa UEFA. Defalcat, acest punctaj se poate împărţi astfel: Steaua a acumulat 15 puncte, CFR Cluj 13 puncte, cele două având o contribuţie de 87.5% la coeficientul european al României. Rapid, FC Vaslui şi Dinamo completează restul procentelor, notează ProSport.

Dacă Steaua va obţine rezultate bune cu Chelsea, România, care se află în prezent pe 19 în clasamentul coeficienţilor, ar putea să mai urce un loc în ierarhia UEFA, ceea ce ar permite înscrierea mai multor echipe în cupele europene peste două sezoane. Dacă echipa lui Reghecampf va pierde ambele manşe din optimile Europa League, atunci România va rămâne cu un coeficient de 6.40 şi sezonul viitor va înscrie patru echipe în Europa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările