Steaua, antidot pentru criza „câinilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apostol (stânga) a fost criticat pentru evoluţia sa de aseară Foto: Petrică Tănase
Apostol (stânga) a fost criticat pentru evoluţia sa de aseară Foto: Petrică Tănase

Dinamo şi-a rezolvat problemele din ultima vreme câştigând eternul derby într-o partidă care s-a ridicat peste media Ligii I. Însângerat pe străzi, eternul derby a salvat aparenţele lăsate de luptele bestiale din afara stadionului printr-un spectacol fotbalistic demn de un asemenea meci.

În plină criză, „câinii" s-au bazat că sprintul lui Torje va trage întreaga haită spre locurile fruntaşe. Şi n-au fost departe de adevăr. „Micul Messi" este mai rapid şi trezit din somn decât „coloşii" din apărarea Stelei. După câte o ocazie bună ratată de fiecare parte, Torje cu un şut respins de Tătăruşanu şi Stancu, care a trimis peste cu poarta goală, ceaţa artificială provocată de zecile de torţe a fost risipită.

„Motanul" a finalizat cu gol faza de Primera Division reuşită de Nicoliţă şi Bonfim (22). Răcnetele de bucurie ale „Fiarei" Lăcătuş s-au domolit după doar câteva minute. Şi nici n-a mai fost nevoie de finul Dănciulescu să-l pedepsească pe antrenorul stelist.

Apostol, cu o intervenţie culeasă din baschet, şi Tătăruşanu, cu o intrare kamikaze la Torje, scăpat de Geraldo şi Gardoş, au fost oamenii care au provocat cele două penalty-uri pentru Dinamo. Pac-pac! „Prinţul" Cristea şi finul Niculae au răsturnat tabela, retezând discursul de final pregătit probabil de Gigi Becali, care a părăsit furios stadionul la pauză.

image

Stancu, Tănase şi Bilaşco au fost aproape să rupă blestemul roş-albastru din „Ştefan cel Mare", dar „vrăjitorul" Dolha a scos câteva intervenţii din joben, menţinând acelaşi scor la intrarea la cabine. În partea secundă, steliştii au pregătit asaltul pentru poarta roş-albilor. Dar când pleci la luptă cu „lansatorul" Tănase fără chef, şansele ca torpilele să-şi atingă ţinta tind spre zero. Cel mai bun pasator al Stelei din ultimele etape a greşit majoritatea baloanelor, obligându-l pe Stancu să coboare foarte mult pentru a iniţia atacurile celor din Ghencea. Iar cum „câinii" s-au adăpostit sub acoperişul scorului, viteza de joc a scăzut în mitanul secund şi ocaziile s-au împuţinat. Doar Nicoliţă, Latovlevici şi Apostol şi-au luat rolul de „bombardieri" în serios, însă şuturile lor au fost periculoase doar pentru oamenii de ordine aflaţi în spatele buturilor lui Dolha.

s

Bănel, în rol de ratangiu

Observând lipsa de idei a roş-albaştrilor, dinamoviştii şi-au mai permis o aroganţă la adresa rivalilor de moarte, practicând, vreme de câteva minute, celebrul „tiki-taka Barcelona" auto proclamat de patronul din Ghencea. Băieţii lui Andone au rezistat încercărilor de final ale steliştilor, asta chiar dacă Bănel a eşuat lamentabil în două rânduri în faţa lui Dolha, făcând victoria un cadou de adio arenei din „Ştefan cel Mare", aflată la ultimul derby înainte de mutarea „câinilor" pe noul stadion Naţional.

"Steaua a părut mai puternică, dar Dinamo a fost mai realistă, s-a apărat în majoritatea meciului cu opt-nouă oameni."
Cornel Dinu administrator delegat Dinamo

"Am dominat jocul la toate capitolele degeaba dacă nu am câştigat."
Marius Lăcătuş antrenor Steaua

s

"Steaua ne-a pus probleme cum altă echipă n-a făcut-o. Este cel mai bun meci făcut de Moţi."
Ioan Andone antrenor Dinamo

Gigi Becali: „Apostol se crede şmecher de Buftea!"

Patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali, a răbufnit la finalul partidei pierdute în faţa eternei rivale Dinamo. „Cel mai mult m-a supărat acest Apostol, practic le-a dat meciul cadou celor de la Dinamo. De când l-am văzut pe teren, după mişcări, am şi zis că joacă în talente şi în figuri. Se crede şmecher de Buftea acest Apostol! N-am văzut dăruire, tot timpul a fost împiedicat. Nu mi-au mai plăcut Tătăruşanu şi Bilaşco", a spus Becali.
Acesta regretă acum că a cumpărat atât de mulţi jucători de la Unirea Urziceni. „Doar când îl văd pe băiatul ăsta, Ricardo, îmi spun că e bine ce am făcut. De acum o să vedem cine e jucător şi cine nu e.

E păcat de unii jucători, de Tănase, de Stancu că sunt adevăraţi luptători, dar nu sunt ajutaţi cum trebuie. O să vorbesc cu Marius să vedem ce decizii vom lua. Nu e bine ce se întâmplă... nu e normal să-l bage pe Apostol şi să-i ţină pe Bicfalvi sau Răduţ în afara lotului. Oricum, la cum jucăm, sunt trei-patru, poate chiar cinci jucători care vor pleca în iarnă", a concluzionat latifundiarul.

Stelei i s-a refuzat un penalty

Marius Avram a avut de luat nişte decizii la limită Foto: Petrică Tănase

Marius Avram a avut de luat nişte decizii la limită Foto: Petrică Tănase

Arbitrul Marius Avram a avut aseară un meci infernal, cu multe decizii importante de luat.

Min. 7 - N'Doye a făcut un atac extrem de dur asupra lui Stancu pentru care merita cartonaş galben. Jucătorul dinamovist mai avea un avertisment luat în minutul 3. Arbitrul a acordat doar fault. Decizie greşită.

Min. 21 - Latovlevici i-a pus piedică lui Torje, în afara suprafeţei de pedeapsă, dar Avram i-a arătat cartonaşul galben dinamovistului pentru simulare. Decizie greşită.

Min. 31 - Apostol a atins mingea cu mâna în careu, iar pentru faptul că stelistul a avut braţul depărtat de corp în mod nefiresc Avram a acordat penalty. Decizie corectă.

Min. 35 - Tătăruşanu l-a faultat clar în careu pe Torje, penalty şi cartonaş galben pentru portarul stelist, deoarece dinamovistul se ducea spre exterior. Decizie corectă.

Min. 45+4 - Ricardo este tras cu braţele de Mărgăritescu în suprafaţa de pedeapsă, dar Avram a acordat surprinzător fault în atac în loc de penalty. Decizie greşită.

Dinamo  2

Dolha - Rubio, Garat (Scarlatache 15), Moţi, Bordeanu - Mărgăritescu, N’Doye (D. Kone 67) - Torje, Ad. Cristea, Alexe (L. Ganea 80) - M. Niculae. Antrenor: Ioan Andone

Steaua  1

Tătăruşanu - Bonfim, Geraldo, Gardoş, Latovlevici (Brandan 61) - Nicoliţă (Kapetanos 80), I. Apostol (L. Marinescu 72), R. Gomes, Tănase - B. Stancu, Bilaşco. Antrenor: Marius Lăcătuş
Goluri: Ad. Cristea 31 (pen.), M. Niculae 35 (pen.) / B. Stancu 23
Stadion „Dinamo“: 13.000
Arbitru: Marius Avram (Bucureşti)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite