Steaua ’86, omagiată de televiziunea belgiană. Bumbescu: „N-am îmbătrânit, încă am o memorie bună! Un coleg de-al nostru, Majearu, ne-a «curăţat» atunci“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 7 mai 1986, Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni, după ce a trecut de FC Barcelona, scor 2-0, la loviturile de departajare, Helmuth Duckadam apărând patru penalty-uri.

În semifinalele competiţiei, Steaua a trecut de Anderlecht Bruxelles. În Belgia, Anderlecht s-a impus cu 1-0, singurul gol al partidei fiind marcat de Enzo Scifo. La Bucureşti, roş-albaştrii s-au impus însă categoric, cu 3-0, prin reuşitele lui Victor Piţurcă, de două ori, respectiv Gabi Balint. La 30 de ani de la acea dublă manşă, trei dintre componenţii echipei Steaua ’86, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu şi Marin Radu II s-au reîntors pe stadionul “Constant Vanden Stock”, la invitaţia europarlamentarului Victor Negrescu. Cei trei au avut surpriza de a-l întâlni şi pe managerul de atunci al clubului Anderlecht, Michel Verschueren, care acum are 85 de ani, şi a venit special la stadion pentru acest eveniment. Alături de foştii fotbalişti s-au aflat şi alţi foşti mari performeri ai clubului Steaua: handbaliştii Vasile Stângă, Nicolae Munteanu şi Laurenţiu Roşu, respectiv hocheistul Cătălin Geru, dar şi comentatorul finalei de la Sevilla, Teoharie Coca Cozma. Cu această ocazie, televiziunea oficială a clubului Anderlecht i-a intervievat pe cei trei componenţi ai trupei din 1986 şi a realizat un mic documentar pe această temă. Cel mai spumos discurs a fost cel al celui poreclit “Colonelul”, “Mengele” sau “Ministrul Apărării”, Adrian Bumbescu: “Sigur că-mi amintesc foarte bine meciul de la Bruxelles, pentru că n-am îmbătrânit şi am o memorie bună. Nu puteai să comunici la doi-trei-patru metri cu colegul, pentru că era un zgomot infernal. Am avut neşansa să primim un gol, un coleg de-al nostru, Majearu, i-a scos din ofsaid, Scifo a marcat şi ne-am întors la Bucureşti cu 1-0”. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite