15 pe 8 locuri: echipele care mai păstrează şanse de calificare în optimile Ligii Campionilor. Steaua şi alte cinci grupări sunt out din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steliştii vor încheia grupa E a Ligii Campionilor pe ultimul loc. FOTO: Răzvan Păsărică
Steliştii vor încheia grupa E a Ligii Campionilor pe ultimul loc. FOTO: Răzvan Păsărică

Opt echipe au obţinut calificarea în optimile Ligii Campionilor, cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor. Celelalte opt se vor afla după meciurile din ultima etapă, din 10 şi 11 decembrie.

După partidele de la mijlocul acestei săptămâni, din penultima fază a grupelor Ligii Campionilor, patru echipe şi-au asigurat calificarea în primăvara europeană a competiţiei. Manchester City, Bayern München, Atlético Madrid şi Barcelona au fost primele echipe ajunse în optimile competiţiei, apoi marţi s-a calificat şi Chelsea, în ciuda eşecului de la Basel, ajutată de egalul dintre Steaua şi Schalke. 

Alte trei echipe au obţinut biletele pentru optimi după meciurile de miercuri, Manchester United, Real Madrid şi PSG

Practic, în acest moment se ştiu jumătate dintre echipele calificate în prima fază eliminatorie a competiţiei, care se va disputa pe 11/12 şi 18/19 februarie. 

Steaua şi alte cinci echipe, eliminate

Bătălia pentru celelalte opt locuri vacante din optimile Ligii se va tranşa în ultima etapă, pe 10/11 decembrie. Sunt cincisprezece echipe care păstrează practice şanse de calificare: Leverkusen, Şahtior, Olympiakos, Arsenal, Schalke, Basel, Napoli, Benfica, Borussia Dortmund, Juventus, Galatasaray, Zenit, Milan, Ajax şi Porto. Aceste echipe sunt practic sigure în acest moment cel puţin de locul de Liga Europa, acolo unde mai pot ajunge, în funcţie de rezultatele din ultima etapă, alte trei echipe: Copenhaga, ŢSKA Moscova şi Viktoria Plzen

Din păcate pentru fanii Stelei, gruparea lui Reghecampf nu mai are nicio şansă la primăvara europeană. Steaua este, alături de alte cinci echipe, Sociedad, Anderlecht, Austria Viena, Celtic şi Marseille, eliminată din Europa. 

Singura miză care le-a mai rămas acestor grupări este cea financiară, în condiţiile în care un punct în Liga Campionilor este plătit cu 500.000 de euro, iar o victorie cu 1 milion de euro. 

Steaua Bucureşti mai are o miză de apărat în ultima partidă din grupe. Dacă nu va câştiga pe „Stamford Bridge“, pe 11 decembrie, cu Chelsea, va stabili un record nedorit în Ligă, urmând să fie echipa cu cele mai multe partide fără victorie în grupele competiţiei, 23. 

Infografie Ligă

Bayern, adevărata stea

După victoria de la Moscova, cu ŢSKA Moscova, Bayern Munchen a devenit prima echipă din Liga Campionilor care reuşeşte 10 victorii consecutive în competiţie. Seria germanilor a început pe 2 aprilie 2013. Precedentul record, de nouă victorii consecutive, îi aparţinea Barcelonei, din perioada 18.09.2002 - 18.02.2003. Atunci, catalanii au adunat 11 succese consecutive, dar două s-au înregistrat în tururile preliminare şi n-au fost luate în considerare de către UEFA.  

Zlatan a aniversat centenarul 

Zlatan Ibrahimovici (32 de ani) a devenit miercuri, după victoria cu Olympiakos, scor 2-1, al 18-lea jucător care atinge 100 de meciuri în Liga Campionilor. Atacantul suedez al lui PSG şi-a aniversat centenarul cu un gol în minutul 7. „Ibracadabra“ a jucat şi a înscris practic pentru şase cluburi. A debutat în Ligă pe 17 septembrie 2002, cu Lyon, pe când îmbrăca tricoul lui Ajax, apoi a mai trecut pe la Juventus, Inter, Barcelona şi Milan. Din vara lui 2012 s-a transferat la PSG. Ibrahimovici are în total 39 de goluri în Liga Campionilor, fiind pe locul 10 în topul marcatorilor. 

În clasamentul jucătorilor cu cele mai multe prezenţe în cea mai tare competiţie intercluburi, lider este în continuare Raul, cu 142 de meciuri, urmat de Ryan Giggs (138 de partide) şi Xavi (136). 

image

Vezi şi 

VIDEO Rezultatele de miercuri din grupele Ligii Campionilor. Şahtior a demolat-o pe Sociedad, United a sulberat-o pe Leverkusen, Bayern a intrat în istoria competiţiei

VIDEO Chelsea a pierdut la Basel, dar s-a calificat în optimile Ligii Campionilor. Celelalte rezultate de marţi din grupe: Barcelona, învinsă de Ajax

Steaua e de altă Ligă: cea a pacifiştilor europeni. Campioana României a ajuns pe primul loc într-un clasament ruşinos

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite