Stau la rând la calificare: ce naţionale pot călca pe urmele echipei de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor FOTO Mediafax
Cătălina Ponor FOTO Mediafax

După calificarea naţionalei de handbal feminin la Jocurile Olimpice de la Rio, atenţa noastră se îndreaptă spre polo, gimnastică şi canotaj.


Echipa de polo (3-10 aprilie, la Trieste)
Naţionala de polo a României ar putea fi a doua reprezentantă a noastră la Rio în sporturile pe echipă. Poloiştii îşi vor juca şansa peste 10 zile, în Italia, în cadrul unui turneu preolimpic cu 12 echipe (două grupe de şase), semifinalistele urmând să se participe la JO.  România e în grupă cu Ungaria, Canada, Rusia, Slovacia şi Franţa, primele patru clasate continuând competiţia în sferturi. Şansele sunt mici, mai ales că poloiştii sunt nemulţumiţi că nu şi-au încasat primele de calificare la turneul preolimpic, iar DNA-ul e zilnic la uşa noului şef al federaţiei, Liviu Răducanu.
Naţionala de gimnastică (16-24 aprilie, la Rio)
Fără lidera Larisa Iordache (accidentată), gimnastele noastre încearcă să salveze onoarea României, într-un concurs cu opt echipe din care se califică primele patru. La competiţia care va avea loc chiar la Rio participă şi echipa masculină a României, dar cu şanse de calificare reduse.
Canotaj: echipajul feminin de 8+1 (27-29 mai, la Lucerna)
Deţinătoare a trei titluri olimpice de-a lungul timpului, barca României de 8+1 riscă să rateze prezenţa la Olimpiada de la Rio. Rezultatul dezamăgitor de la Mondialul de anul trecut le obligă pe sportivele noastre să tragă ultimul cartuş de calificare la regata de la Lucerna de peste două luni. Adversarele României sunt China, Australia şi Germania, în joc fiind ultimele două locuri în competiţia olimpică.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite