Start de vis pentru FCSB în grupele Europa League, 3-0 cu Viktoria Plzen, recital Budescu şi Alibec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Budescu FOTO Mediafax
Constantin Budescu FOTO Mediafax

FCSB a câştigat cu 3-0 meciul cu Viktoria Plzen, primul din grupele Europa League, cu două goluri marcate de Budescu şi unul de Alibec.

FCSB - Viktoria Plzen 3-0 este rezultatul primei partide a echipei noastre în grupele Europa League, un rezultat care oferă o mare gură de oxigen pentru Nicolae Dică şi promisiunea unei calificări în primăvara europeană.

Doar startul meciului a fost unul sub semnul întrebării. Cehii au lovit bara la şutul lui Petrzela din minutul 19, după care arbitrul ne-a făcut cadou un penalty obţinut şi transformat de Budescu (20). Două faze în două minute ce au dus meciul pe traseul victoriei roş-albastre.

Budescu a făcut 2-0 cu un lob, după o pasă perfectă a lui Alibec, iar a vârful punctat şi el după o lovitură liberă executată în forţă şi deviată de zidul ceh în minutul 72. 

În celălalt meci al Grupei G, Hapoel Beer Sheva a trecut cu 2-1 de Lugano, astfel că FCSB este primul lider al grupei. Pe 28 septembrie FCSB va juca în deplasare cu Lugano, după care o va întâlni pe Hapoel Beer Sheva de două ori, în deplasare şi acasă. 

Echipele

FCSB: Niţă – Benzar, Planic, Bălaşa, Junior Morais – Pintilii, Nedelcu – Golofca, Budescu (Man '83), Coman (Ov. Popescu '57) – Alibec (Gnohere '74). Antrenor: Nicolae Dică.

FC Viktoria Plzen: A. Hruska – Reznik, Hejda, Hajek, Limbersky – Zivulic (Horava '61), Hrosovsky – Petrzela (Zeman '80), D. Kolar, Kopic – Reznícek (Bakos '61). Antrenor: Pavel Vrba.

20.000 de spectatori au asistat la meciul de pe Arena Naţională. 

Golurile au fost marcate de Budescu '21 (penalti), '44 şi Alibec '72.

1-0: Constantin Budescu a deschis scorul dintr-un penalti acordat uşor de arbitrul Andris Treimanis pentru o intervenţie a lui Hajek la Budescu.

2-0: Acelaşi Budescu a înscris golul de 2-0, de la 10 metri lateral stânga, cu un lob peste portar, de lângă Hejda.

3-0: Alibec a marcat din lovitură liberă de la aproximativ 20 lateral stânga, mingea fiind deviată de zidul format de cehi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite