Start în cel mai tare dificil concurs de enduro din Europa de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 183 de rideri din 32 de ţări vor lua startul, sâmbătă, în centrul Sibiului, la cea de a opta ediţie a Red Bull Romaniacs, cel mai mare raliu de hard enduro din Europa de Est.

Red Bull Romaniacs vine în acest an şi cu două premiere româneşti. La clasa Hobby Team, Romeo Dunca va lua startul alături de fiul său, Cristi, fiind prima echipă tată-fiu participantă la Romaniacs şi, tot pentru prima dată, la această ediţie, va lua startul o echipă integral feminină, formată din Sorina Sandu şi Andreea Goga.

La start se vor alinia 21 de români. Emanuel Gyenes de la Vectra Racing este singurul rider care a concurat la toate ediţiile Red Bull Romaniacs şi în 2011 vine la Sibiu cu un nou titlu adăugat în palmares. Este vorba despre câştigarea Dakar-ului 2011 la clasa Maraton. Mani va participa la clasa Pro, unde în 2010 a terminat pe locul 9. Tot la clasa Pro concurează şi Ervin Kovacs care după ce a participat doi ani la rând la Erzbergrodeo a decis să îşi încerce norocul şi în cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Lucian Neaga, câştigătorul de la Hobby Single din 2010, a hotărât să urce o treaptă, iar în acest an concurează la Expert Team alături de Daniel Conopan.

Cea mai interesantă categorie în ceea ce priveşte numărul de concurenţi români este Hobby Team. Patru echipe vor lua startul la această clasă, printre ele aflându-se şi TipTil Team, din a cărei componenţă fac parte Dani Oţil şi Krisztian Nagy.

Şi în acest an concurenţii vor avea, în medie, în funcţie de clasă (Pro, Trial, Extrem Single, Extrem Team, Hobby Single, Hobby Team), între 100 şi 200 de km de traseu în zilele din munţi.

Sâmbătă s-a dat startul oficial în raliu cu sesiunea de calificări pentru Prolog. La ora 14,00, pe bulevardul Coposu din centrul Sibiului au răsunat motocicletele riderilor calificaţi pentru Prolog. De la fiecare clasă pentru Prolog se califică primii 16 piloţi, iar timpul obţinut este luat în calcul pentru stabilirea ordinii de start de duminică, 17 iulie.

Ca şi anul trecut, în 2011 se va merge prin Munţii Cindrel, Făgăraş, pe valea Lotrioarei şi, de anul acesta, prin Munţii Şureanu.

Duminică se va pleca spre munţii Făgăraş, unde organizatorii Red Bull Romaniacs le-au pregătit riderilor o coborâre al cărei nume spune totul: "Jonny what the f+++". Cu alte cuvinte, doar cei mai curajoşi se vor încumeta să parcurgă această porţiune pe motocicletă.

În cursul zilei de luni se va ajunge în zona Voineasa, unde traseul îi va purta pe concurenţi prin zone mirifice. A treia zi în munţi include aproape în totalitate trasee care nu au mai fost utilizate până în prezent la nicio ediţie Red Bull Romaniacs.

Pe 19 iulie se ajunge în Orăştie, iar concurenţii vor vedea zona în care au trăit dacii şi chiar vor parcurge rute utilizate de ei acum mai bine de 2.000 de ani. A patra zi şi ultima din munţi va avea finişul, ca şi în 2010, în centrul Sibiului, pe Podul Minciunilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite