Stare de urgenţă în fotbal? Burleanu a comentat posibila oprire a campionatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având în vedere că România înregistrează, zilnic, noi recorduri cauzate de epidemie, se vorbeşte tot mai apăsat despre caratinarea ţării. Iar fotbalul „tremură“ din nou.

Asta deoarece, la începutul anului, odată cu intrarea în stare de urgenţă, întreg sportul românesc s-a oprit, de asemenea, timp de mai multe luni.

Acum însă, şefii fotbalului din România nu mai iau în calcul această variantă, chiar dacă România va intra în carantină totală. Cel puţin asta spune, potrivit Digi Sport, Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Declaraţiile sale au venit în contextul în care un meci din această etapă, Dinamo - Astra, a fost amânat, deoarece în lotul giurgiuvenilor a apărut un focar de coronavirus.

Ce a spus Răzvan Burleanu?

*Suntem îngrijoraţi de cum evoluează situaţia. Mesajul meu este că nu trebuie să ne jucăm cu acest virus pentru că altfel ajunge el să se joace cu vieţile noastre. Noi nu ne aşteptăm însă ca fotbalul să se oprească, la fel cum nu ne aşteptăm ca lumea să se oprească. Ne îngrijorează însă lipsa spectatorilor de pe stadioane, carantinarea şi numărul mare de teste.

*Noi avem o comunicare foarte bună cu Direcţiile de Sănătate Publică, dar şi cu Ministerul Sănătăţii. La nivelul Ligii I avem acum acest meci, Dinamo - Astra, care va fi amânat tocmai pentru că există 27 de jucători testaţi pozitiv, dacă nu greşesc.

*Un lucru pe care l-am învăţat în această perioadă este că nu mai poţi să planifici absolut nimic. E foarte greu de spus acum ce se va întâmpla peste o lună. Dar când am spus că sunt optimist şi că fotbalul nu se va bloca m-am referit la aceste elemente.

*Pentru că până acum avem doar acest meci amânat la Liga I, la Liga a II-a doar unul a fost declarat pierdut la masa verde, iar la Liga a III-a alte trei meciuri pierdute la masa verde. Dintr-un total de sute de meciuri putem spune că e un număr mic şi de aceea apreciez efortul tuturor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite