Stănescu: ”O victorie care ne păstrează șansele de calificare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Popescu și Hristo Nikolov au marcat uriașe aruncări de trei puncte și au fost de netrecut în apărare în ultimele două minute ale jocului pentru ca Steaua Turabo București să învingă echipa belgiană Antwerp Giants, scor 80-75, în meciul contând pentru Grupa F a Eurochallenge Cup.

UPDATE: Declarații după meci:
Niksa Bavcevic, antrenor Steaua Turabo:
"A fost o victorie mare pentru echipa noastră, prima de la revenirea Stelei, după foarte mulți ani, în competițiile europene. Le mulțumesc fanilor care au creat o atmosferă extraordinară. Cred că am meritat această victorie și îi felicit pe jucătorii mei"

Bogdan Popescu, ales omul meciului pe site-ul fibaeurope.com:

"Am avut un meci foarte dificil. A fost o victorie muncită, după o înfrângere rușinoasă la Moscova. Acum am luptat, am revenit și am câștigat datorită jocului de echipă și fanilor. Este o grupă infernală, unde fiecare poate învinge pe fiecare și oricare dintre echipe poate avea un cuvânt greu de spus”

Virgil Stanescu, căpitanul Stelei:
"Am folosit meciul pierdut drastic cu Dinamo ca pe o lecție și m-am bucurat enorm să văd astăzi 11 jucători care au arătat o dorință uriașă de victorie. Am arătat că suntem o echipă care este capabilă să realizeze ceva frumos în Europa. E un pas mic, dar este un pas înainte, care ne permite să avem în continuare șanse pentru a ne califica mai departe"

Popescu și Nikolov, giganți în victoria Stelei cu Giants

Nemulțumit pe vremea fostului tehnician Teo Cizmic pentru că era folosit destul de puțin - se zvonea la un moment dat că și-ar dori chiar să plece în iarnă de la Steaua - Bogdan Popescu a explodat de la sosirea noului tehnician Niksa Bavcevic și a fost omul decisiv, alături de bulgarul Hristo Nikolov, în victoria care menține Steaua în lupta pentru calificarea în faza următoare a competiției.

Belgienii au avut cinci puncte avans cu două minute înainte de final, 65-70, și totul părea terminat pentru Steaua, care juca fără Virgil Stănescu și Virgil Căruțașu, ambii eliminați în sfertul al patrulea pentru cinci greșeli personale. Bogdan Popescu, care a marcat 8 dintre cele 19 puncte ale sale în sfertul patru, detonează însă prima bombă de la distanță. Apoi, pe faza de atac a belgienilor, se alungește parcă ireal pentru a bloca din spate un stop-șut al lui Hopkins.

Fortson egalează de la linia de aruncări libere, dar un 3 point play al uriașului tunisian de 2,16 metri Mejri, readuce echipa oaspete în avantaj de trei puncte cu 80 de secunde până la final, 70-73. Steaua are o fază de atac chinuită, dar același Popescu le arată un curcubeu de vis fanilor din tribune și mingea nu atinge decât plasa, pentru 73-73.

Nikolov prea jocul din mâinile lui Popescu și convertește o intercepție într-un coș de două puncte, anulat însă de liberele lui Roel Moors. Bulgarul însă nu-și încheiase misiunea și cu 21 de secunde, primește o pasă de la același Popescu care avea să fie decisivă atât pentru cel care a trimis-o cât și pentru soarta partidei. Nikolov a marcat de trei puncte, iar apoi l-a blocat pe cel mai periculos om al oaspeților, Hopkins, pe o încercare de trei puncte. Turner, autorul unor slam-dunk-uri incendiare de-a lungul meciului zboară pentru încheia cu stil meciul, dar este faultat de Mejri și pune calm două libere în coș pentru a consfinți o victoria gigantică cu ”giganții” belgieni. 

Popescu a fost liderul marcatorilor pentru Steaua cu 19 puncte, în timp ce Turner a adăugat 16. Nikolov a marcat 12 puncte, la fel ca și Stănescu, care și-a completat evoluția și cu 7 recuperări. Virgil Căruțașu a fost imperial sub panouri, cu 9 recuperări în timp ce americanul Fortson a reușit un double-double cu 10 puncte și 10 pase decisive.

Bryan Hopkins și-a condus echipa cu 19 puncte, sprijinit de Salah Mejri cu 12, Roel Moors cu 11 și Trent Strickland cu 10. Belgienii au marcat doar 5 coșuri de la distanță din 18 încercări și au avut 15 mingi pierdute.

Partida a fost extrem de echilibrată, înregistrându-se egalitate pe tabelă atât după primul sfert cât și la pauza mare în timp ce înainte de sfertul decisiv oaspeții aveau un avantaj minim pe tabelă 51-52.

Situația în Grupa F s-a complicat extrem de mult după meciurile din această seară, toate echipele înregistrând câte o victorie și o înfrângere. Kuban Krasnodar, după ce a pierdut în prelungiri în prima etapă partida cu Antwerp, a reușit o victorie mare cu BC Dinamo Moscova, într-un meci la fel de strând ca cel de la București, scor 90-89.

Clasament Grupa F:
1.     ENTERPRISE BASKETBALL CLUB DINAMO Moscova    1/1    3p
2.     ANTWERP GIANTS    1/1    3p
3.     BC LOKOMOTIV KUBAN    1/1    3p
4.     STEAUA-TURABO BUCUREȘTI    1/1    3p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite