Sportul românesc, zguduit din temelii: Delegaţia tricoloră pierde şase locuri la Jocurile Olimpice după un nou caz de dopaj

Sportul românesc, zguduit din temelii: Delegaţia tricoloră pierde şase locuri la Jocurile Olimpice după un nou caz de dopaj

Florin Croitoru

Din păcate, în ultimii ani, halterofilii români au făcut acest sport de ruşine. După ce Gabriel Sîncrăian a rămas fără bronzul de la JO 2016, acum s-a aflat că un de al său s-a dopat la Jocurile Olimpice din 2012!

Ştiri pe aceeaşi temă

Vorbim despre Florin Croitoru (25 de ani), care concurează la categoria 56 de kilograme. Acesta s-a clasat pe locul 9 la Jocurile Olimpice din 2012, iar acum, potrivit gsp.ro, proba sa de acum şapte ani a relevat faptul că şi acest rezultat a fost obţinut prin folosirea unor substanţe interzise!

Drama e că, la fel ca şi Sîncrăian, Croitoru e prins dopat pentru a doua oară în carieră! În trecut, el a testat pozitiv pentru steroizi anabolizanţi!

Astfel, după acest ultim caz al lui Croitoru, România a ajuns la 20 de halterofili care, începând din 2008, au fost prinşi dopaţi. Potrivit regulamentului, o astfel de ţară va pierde şase locuri la Jocurile Olimpice din 2020, urmând să aibă un concurent la masculin şi unul la feminin.

În afară de România, alte 11 ţări se află în această situaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: