Sportivii ruşi, priviţi ca nişte trişori: 1.500 de fotbalişti au fost testaţi în străinătate. Rezultatul e uimitor

Sportivii ruşi, priviţi ca nişte trişori: 1.500 de fotbalişti au fost testaţi în străinătate. Rezultatul e uimitor

Rusia n-a putut avea o delegaţia oficială la Jocurile Olimpice de Iarnă, atleţii din această ţară fiind nevoiţi să concureze sub steagul olimpic. Iar asta deoarece dopajul e o mare problemă prnitre ruşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pornind de aici, declaraţia dată de medicul naţionalei Rusiei, Eduard Bezuglov, în publicaţia franceză „L’Equipe“ a ridicat multe sprâncene în lumea sportului.

Bezuglov a insistat că, spre deosebire de alte sporturi, în fotbalul rus n-au fost descoperite cazuri de dopaj, ceea ce indică faptul că întrecerea internă e cea mai curată din lume. Pentru a-şi întări afirmaţia, medicul naţionalei Rusiei a dezvăluit că, după suspendarea laboratorului antidoping din Rusia, 1.500 de eşantioane ale jucătorilor ruşi au fost testate în străinătate. Iar rezultatele au fost uimitoare, după cum a scris Telekom Sport.

„În toată această perioadă, n-a existat niciun test pozitiv printre fotbalişti. Nu există nimic în lume asemănător cu ce e la noi. Cu alte cuvinte, nu ştiu alt sport în care să nu există suspiciuni legate de substanţe dopante. Însă în fotbalul rus nu există această problemă“, a spus Bezuglov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările