Sportivii ruşi n-au voie să consume alcool în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra

Sportivii ruşi n-au voie să consume alcool în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra

alcool

Alcoolul va fi interzis sportivilor ruşi şi delegaţiei oficiale în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, conform deciziei conducătorilor de la Moscova, care are ca scop îmbunătăţirea rezultatelor, scrie, luni, cotidianul Kommersant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Kommersant, reprezentanţii Comitetului Olimpic Rus nu vor fi autorizat nici măcar să facă vreun toast pentru sportivii care vor câşiga medalii. "Valorile olimpice nu sunt compatibile cu alcoolul", a declarat Ilia Djous, purtător de cuvânt al vicepremierului Dmitri Kozak.

Această măsură a fost luată ca urmare a "rezultatelor dezastruoase" ale echipei Rusiei la Jocurile Olimpice de la iarnă de Vancouver din 2010, unde sportivii ruşi au câştigat doar 15 din cele 30-50 de medalii preconizate. "În schimb, recepţiile de la Vancouver au fost zgomotoase", scrie Kommersant, reamintind de o seară în care votca şi whiskyul au fost puse în două recipiente asemănătoare pompelor de benzină.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările